Úprimnosť a autentická výpoveď sú charakteristické pre debutový singel nového objavu na slovenskej hudobnej scéne, ktorý si hovorí ERØ. Jeho skladba Naspäť tam prehovára o túžbe vrátiť sa do detských bezstarostných čias.

Erik Žigmund alias ERØ v skladbe Naspäť tam hovorí o tom, ako by sa najradšej vrátil do detstva a nemusel by riešiť "dospelácke" veci. Otravuje ho práca, škola a zodpovednosť. Naráža na falošných kamarátov, etiketu a tradície. Vo videoklipe si dokonca vyholil hlavu, čím chcel poukázať na módne dogmy. Hovorí, že každý si môže vybrať život, aký chce, a treba si ho poriadne užívať.

"Najradšej by som išiel naspäť tam, vyhýbal sa všetkým otázkam. Bál sa príšer posteľných, s baterkou svietil do neznámych," spieva ERØ v refréne chytľavej skladby, pričom ďalej priznáva, že by sa chcel žiť život sprevádzaný R&B hudbou. Text si napísal mladý hudobník sám a s hudbou mu pomohla Mirka Čonková. Producentsky skladbu zastrešil Erik "Losos" Horák (Noisecut, Zlokot...). 


Erik Žigmund pochádza z Trenčína, je študentom hry na gitare na VŠMU v Bratislave a popri škole skladá hudbu, v ktorej sa miešajú žánre ako folk, jazzu, indie rock, pop a R&B. Okrem gitary hrá aj na klavíri a spieva. Medzi jeho najväčšie inšpirácie patria Amy Winehouse, ZAZ či Stevie Wonder.

Hudbe sa venuje odmalička, ale skladá a koncertuje dva roky. Zložil už viac ako 40 skladieb, ktoré sa chystá postupne nahrať v štúdiu. Taktiež skladá hudbu do rôznych študentských filmov. Spolupracuje aj s Borekom Suchánkom alebo Juliánou Hamranovou. 

Redakciu Hudba.sk informoval Erik Žigmund. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: PR