"Vždy existuje most cez nikdy. Ide iba o to ho nájsť." Týmito slovami uvádza Michal Hrůza svoju novú pieseň z posledného albumu Světlo do tmy. Sám autor o nej tvrdí, že je pre poslucháčov asi najzaujímavejšia z celého albumu. Viaže sa k nej príbeh, keď Michal Hrůza prešiel cez Brooklynský most a zanechalo to v ňom hlboký zážitok.

O niekoľko rokov neskôr po ňom išiel znovu a keď mal možnosť byť aj pod ním, uvedomil si, ako zvláštna veličina to je. "Je to veličina ničoty – to nikdy neurobím, ale i cez to existuje most. A presne o tom tá pieseň je," približuje skladbu Hrůza.


Pôvodne bol v pláne k singlu aj videoklip, ktorý sa mal natáčať pri návšteve New Yorku. "Predstavoval som si Brooklyn bridge, cez ktorý som prešiel už pri minulej návšteve New Yorku, ale za dva dni sme s kameramanom Filipom Jaschke a vizážistkou Šárkou natáčali okolo mosta dole v Brooklyne. Museli sme ešte prejsť do Washingtonu na druhý koncert a nepodarilo sa toho natočil dosť," hovorí Michal Hrůza.

Videoklip sa mal dotáčať po návrate do Česka, ale nakoniec nazbieraný materiál z New Yorku a Washingtonu zostrihal kameraman Jiří Studnička a bol použitý ku skladbe Propojení. "Klip k Mostu cez nikdy sme sa rozhodli, že natočíme na konci júna. Myslím, že bude aj na základe hereckého obsadenia skvelý," komentuje a pozýva k počúvaniu Michal Hrůza.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music.

Súvisiaci interpreti: Michal Hrůza