Rok a pol od uvedenia debutového albumu s názvom "punk" prichádza Richard Grimm s novou hudbou. Medzitým stihol pod pseudonymom Boh Vajec vydať aj singel Hello, Shut The F*ck Up, Get Out Of My Head And It Was Nice To Meet You a improvizačné klavírne miniatúry HAMU, nahraté v priestoroch Hudobnej a tanečnej fakulty Akadémie múzických umení (HAMU) v Prahe.

Počas jeho stále prebiehajúceho štúdia na tejto škole vznikol aj Richardov druhý dlhohrajúci album. Keďže skladby boli takisto nahraté v priestoroch HAMU, dostal názov HAMU 2.

Boh Vajec, známy aj ako zakladajúci člen kapely God and Eve, na novinke zostáva verný rytmickej pestrosti, surealistickej nálade, minimalizmu a pridáva prvky improvizácie. Kompozičnou hravosťou a nepredvídateľnosťou nadväzuje na "punk", zvukovo je tu však citeľný posun. Celý koncept nahrávky je postavený na improvizácii, resp. jam session dvoch hudobníkov a jej následnej postprodukcii. Tú možno označiť za druhú fázu tvorby skladieb, keďže v nich náladu dotvárali ďalší hosťujúci umelci.

Album sa teda skladá z viacerých hudobných spoluprác, z ktorých bol najdominantnejší jazzový bubeník Petr Balhar. Okrem neho počuť vo viacerých skladbách saxofón Martina Debričku, spev berlínskeho umelca Mathiasa Baresela alias Ted Brasko v ÄÄÄ, či gitaru Mareka Buranovského v krátkom hudobnom počine Štefan.

Celok vychádza z voľnej kompozície spojenej v skladbách Uspávanka a ÄÄÄ s (ne)tradičnými zvukmi ako napríklad motor 3D tlačiarne, zubná vŕtačka, zvuk semafórov, práčky, a pod. Album môžete počúvať na Youtube aj na všetkých známych streamovacích službách.

Vypočujte si nahrávku na Bandcampe:



Vznik albumu podporil Fond na podporu umenia.

Redakciu Hudba.sk informoval Richard Grimm. Správu sme upravili a doplnili.