Multižánrový festival Vrbovské vetry sa "rozfúka" už v pondelok 9. júla a vyvrcholí v sobotu 14. júla, kedy sa vo Vrbovom predstavia napríklad Banjo Band Ivana Mládka, Vrbovskí Víťazi, Vladimír Merta, Slobodná Európa, Chiki Liki Tu-A či Michael Kocáb spoločne s Karpatskými Chrbátmi.

Seriál sprievodných podujatí otvorí už v pondelok Katka Koščová, v utorok bude pokračovať besedou o knihách s Danielom Pastirčákom, Csabom Tolnaiom a Branislavom Jobusom, v stredu budú koncertovať Vrbovské vŕby, vo štvrtok je naplánovaná beseda Pod lampou so Štefanom Hríbom, Ivanom Miklošom a Richardom Sulíkom, v piatok sa predstavia talentované deti z mesta a okolia.

Súčasťou festivalu bude aj premietanie filmov v rámci letného kina Bažant kinematograf. Sobotný hlavný festivalový program otvorí popoludní Vladimír Merta a dobré ráno hodinu a pol po polnoci zaželá návštevníkom festivalu Dano Heriban. Všetky podujatia od pondelka do piatku sú zadarmo, vstupenky na hlavný festivalový deň sú predpredaji na webstránke www.tixy.sk za 14 eur, na mieste budú stáť 15 eur.

Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Ivan Mládek, Vrbovskí víťazi