Ako by asi znela Taylor Swift hlasom Shaggyho, Janis Joplin alebo Maxa Cavaleru, bývalého frontmana slávnej metalovej skupiny Sepultura? Na túto otázku našiel vo svojom virálnom videu odpoveď spevák a obľúbený YouTuber Anthony Vincent, ktorý v rámci štvorminútovej pesničky vystrieda 20 rôznych štýlov.

Singel Bad Blood speváčky Taylor Swift v spolupráci s raperom Kendrickom Lamarom trhal rekordy už 24 hodín po premiére hviezdami preplneného videa. Zo skladby sa tak stihol stať dostatočný hit na to, aby sa ho chopil Anthony Vincent, známy spevák a imitátor z videoportálu Youtube. Virálny fenomén, ktorý v projekte snázvom Ten Second Songs vyráža dych svojou vokálnou univerzálnosťou, sme vám už na Hudba.sk predstavili - v minulosti sa chopil napríklad aj piesne Dark Horse od Katy Perry či najotravnejšej vianočnej odrhovačky.

Aj v horúcej novinke ponúka naozaj rôznorodú kombináciu. Text o zrade spieva hlasom a štýlom interpretov ako Kendrick Lamar, The Rolling Stones, Shaggy, Ben E. King z The Drifters, Def Leppard, TLC, Sepultura (Max Cavalera), Black Sabbath, Eiffel 65, Disturbed, Cyndi Lauper, Pearl Jam, Phil Collins, Coolio, Bad Religion či Janis Joplin. Spestrením je tiež verzia v štýle muzikálu Pomáda, hlas Chefa zo South Parku a spev v štýle detskej televíznej šou Barney & Friends.


Talentovaný spevák pôsobiaci aj s vlastnou hardrockovou kapelou Set The Charge sa však neorientuje len na speváčky. Okrem vyššie spomínanej Perry a Swift si bravúrne "podal" aj Thriller Michaela Jacksona alebo Linkin Park a ich In The End. Latku si tento rok posunul vyššie, keď počas šiestich minút v Eminemovom Rap God vystriedal až 40 štýlov. 


Autor: Marek Majzon
Foto: Youtube