Česká speváčka Ewa Farna pred pár dňami zažila najväčšie publikum vo svojom živote. V poľskom Štetíne vystúpila v nedeľu pred pol miliónom vyznávačov plachetníc na akcii Final Regat Wielkich Zaglowcow. Na túto akciu si ju špeciálne vyžiadali organizátori spolu s kanadskou speváčkou Nelly Furtado, ktorá bola hlavnou hviezdou podujatia.

Ewa Farna je počas leta veľmi vyťažená, keďže nahráva nový album, no toto pozvanie nemohla odmietnuť. "Dostala som takúto ponuku a neváhala som. Vybral si ma manažment Nelly Furtado spoločne s ňou. Organizátori mi oznámili, že očakávajú 400-tisíc ľudí, čo som si nevedela vôbec predstaviť. Nakoniec ich prišlo ešte viac. Bol to celosvetový zjazd jachtárov a nemohla som sa dočkať, čo to bude. V Poľsku vystupujem veľmi často, koncerty sú tam skvelé, no toľko ľudí som si jednoducho nevedela predstaviť," prezradila Farna.

Pre úplnosť treba dodať, že odhady počtu ľudí na jedinečnom mestskom podujatí v poľských médiách sú rôzne, od 300-tisíc návštevníkov do pol milióna. V každom prípade ide o publikum, aké na Slovensku či v Česku interpreti nemajú možnosť zažiť. Bývalá porotkyňa Česko Slovenskej SuperStar odspievala hodinový koncert, ktorého súčasťou bola aj veľká ohňová a svetelná šou. V zákulisí sa stihla stretnúť aj s kanadskou hviezdou Nelly Furtado a prehodili pár slov.

Farna má na tento rok naplánované aj koncerty na Slovensku, no kvôli pripravovanému albumu sa ohlásené termíny budú posúvať. "Príde na trh začiatkom novembra a bola by som rada, keby si mohli moji fanúšikovia zaspievať nové pesničky už so mnou. Preto sme po dohode s organizátormi posunuli októbrové termíny na neskôr. V Bratislave vystúpim 18. novembra a v Poprade 23. novembra," dodala speváčka.

Nelly Furtado na svetovej prehliadke plachetníc Zdroj: Facebook.com/nellyfurtadoZraz plachetníc v Štetíne počas koncertov Nelly Furtado a Ewy Farnej - viac fotiek

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Dodo Mikláš z agentúry Access Promotion.

Súvisiaci interpreti: Ewa Farna