Gitarista anglickej rockovej kapely The Rolling Stones Ronnie Wood v máji podstúpil päťhodinovú operáciu, počas ktorej mu vybrali nádor spolu s časťou pľúc. Prezradil to v exkluzívnom rozhovore pre magazín Event nedeľníka Mail on Sunday. Jeho hovorca pritom vtedy médiá informoval, že mu úspešne odstránili pľúcnu léziu.

Hudobník, ktorému rakovinu pľúc diagnostikovali v máji, bol už podľa vlastných slov pripravený navždy sa rozlúčiť s rodinou. "Bol jeden týždeň, keď všetko viselo na vlásku, mohol to byť môj koniec - čas dať posledné zbohom," povedal. "Bol som pripravený na zlé správy, ale zároveň som veril, že to bude v poriadku. Nikto, okrem lekárov, o tom nevedel, pretože sme nechceli, aby si ešte niekto musel prejsť tým peklom, ktorým sme prechádzali my. Bol som však rozhodnutý, že ak sa to už stihlo rozšíriť, nepôjdem na chemoterapiu," prezradil s tým, že aj keď chcel s rakovinou "bojovať", nechcel prísť o vlasy. Keď mu teda oznámili, že choroba sa ešte nerozšírila, rozhodol sa čím skôr podstúpiť operáciu.

Zároveň tiež poznamenal, že ho prekvapilo, že pri jeho hedonistickom životnom štýle neochorel omnoho skôr. "Keď som asi pred rokom prestal fajčiť, napadlo mi 'Ako som mohol prežiť 50 rokov neustáleho fajčenia a ďalších zlozvykov bez toho, aby sa mi niečo stalo?',” uviedol ďalej 70-ročný rodák z Hillingdonu v Middlesexe, ktorý sa rozhodol prestať fajčiť týždeň predtým, ako mu 38-ročná tretia manželka Sally v máji 2016 porodila dcéry Gracie a Alice. V súčasnosti je už podľa vlastných slov v poriadku a čakajú ho len pravidelné kontroly. Nebude chýbať ani na európskom turné, ktoré kapela odštartuje v septembri.

Prečítajte si: Rolling Stones mieria do Rakúska. Podarí sa im opäť prilákať stotisícový dav?

Ronald David "Ronnie" Wood pôsobil v začiatkoch kariéry ako basgitarista formácie Jeff Beck Group a neskôr ako gitarista kapely Faces, v ktorej účinkoval so spevákom Rodom Stewartom. V roku 1975 sa pripojil k The Rolling Stones, s ktorými nahral albumy ako napríklad Black And Blue (1976), Some Girls (1978), Emotional Rescue (1980), A Bigger Bang (2005) či Blue & Lonesome (2016). Na konte má aj sólové nahrávky, pričom tú zatiaľ poslednú s názvom I Feel Like Playing vydal v roku 2010. Dva razy ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy - v roku 1989 ako člena The Rolling Stones a v roku 2012 spolu s kolegami z Faces.

Mohlo by vás zaujímať: 

Rolling Stones plánujú nahrať nový album

Leto lásky 1967: Tucet albumov, na ktoré radostne nostalgicky spomíname

Zdroj: SITA (Dailymail.co.uk, archív)
Foto: Facebook.com/officialronnie

Súvisiaci interpreti: The Rolling Stones