25. ročník budapeštianskeho festivalu Sziget otvorí už v stredu 9. augusta jedna z najväčších popových hviezd posledných dvoch dekád Pink. Pár dní pred otvorením festivalu pribudli ešte dve nové mená - švédske tanečné duo Galantis a austrálska raperka Iggy Azalea. Ide o náhrady za odvolané koncerty speváčky Rity Ora a Clean Bandit.

Obe zmeny sa týkajú soboty 12. augusta, kedy na hlavnom pódiu okrem šou dvojice Macklemore & Ryan Lewis uvidíte aj švédske duo Galantis, známe vďaka hitom Runaway (U & I)No Money a austrálsku raperku Iggy Azalea, ktorú asi najviac preslávil singel Fancy (feat. Charli XCX) z debutového albumu The New Classic. Pôvodne sa namiesto týchto mien mali predstavi britské hviezdy Rita OraClean Bandit, začiatkom augusta však svoju účasť na Szigete zrušili. 


Hviezdy hlavného pódia Szigetu 2017:

9. august (streda): Pink, Billy Talent, Dubioza Kolektiv
10. august (štvrtok): Jamie Cullum, Tom Odell, Biffy Clyro, Wiz Khalifa
11. august (piatok): Mando Diao, Rudimental live, PJ Harvey, Kasabian
12. august (sobota): Izzy Azalea, Galantis, Macklemore & Ryan Lewis 
13. august (nedeľa): Metronomy, White Lies, Hurts, The Chainsmokers
14. august (pondelok): George Ezra, Glass Animals, Two Door Cinema Club, Major Lazer
15. august (utorok): The Kills, Birdy, Alt-J, Dimitri Vegas & Like Mike

Sziget festival sa každoročne koná na krásnom zelenom ostrove uprostred Budapešti. Nájdete na ňom približne 50 programových miest a pódií a je považovaný za jedno z najlepších a najväčších multikultúrnych podujatí na svete. Medzi menami účinkujúcich kapiel nájdete každoročne nielen najväčšie hviezdy medzinárodnej pop-rockovej scény, elektronickej hudby a world music, ale aj žánre ako metal, folk, jazz, blues, alternatívnu hudbu, a dokonca aj klasiku.

Sziget však nie je len hudba, ponúka aj rôzne kultúrne programy ako divadlo, cirkus či výstavy. Na Ostrove slobody, ako ho návštevníci nazývajú, je aj pláž, na ktorej si môžete dosýta užiť leto a oddýchnuť si. Každoročne priláka takmer pol milióna Szigeťanov v priebehu siedmich festivalových dní. 

Mohlo by vás zaujímať:

Slováci z Kinsfolk zahrajú na Szigete aj novinku Cold Sea. Pozrite si videoklip


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová, PR manažérka Sziget festivalu pre Slovensko.

Súvisiaci interpreti: Iggy Azalea