Chytľavá tanečná hudba, skvelý hlas a klip plný ženskej energie a hravosti. To je v skratke nový singel exotickej a charizmatickej slovenskej speváčky Kristíny Tran, ktorá v piesni Čo to dá spieva o potrebe uvoľnenia sa a vypustenia pomyselného ventilu. Novinka je prvou ukážkou z jej pripravovaného EP.

Speváčka Kristína Tran prichádza po dlhšom čase s rýchlou dynamickou skladbou, v ktorej spája tanečnú energiu s textom o dôležitej ľudskej potrebe odbúravania stresu, ktorú reprezentuje práve pohyb, zábava či akýkoľvek únik od reality všedných dní. "Ideou pesničky aj klipu je fakt, že každý má občas deň blbec alebo sa ocitne v práci, ktorá ho nebaví alebo je psychicky náročná, a preto treba vedieť oddychovať a ventilovať. Mne je blízka joga aj tanec, ale každý svoj ventil vypúšťa inde. Pointou je, že aspoň na chvíľu povolíme tlak myšlienok v hlave a vnímame vtedy aj zbytočné problémy inak. Čiže taký iný uhol pohľadu, ktorý vieme navnímať aj pri obyčajných domácich prácach," hovorí Kristína, ktorá je okrem textu aj autorkou melódií a spevovej linky.

O produkciu a mix sa postaral klavirista a hudobný producent Matej "Maxo" Mikloš, ktorý speváčku pred rokmi ešte pod jej bývalým pseudonymom Layla doprevádzal na koncertoch, či už sám s klavírom alebo s celou kapelou. Po štyroch rokoch, kedy Maxo pôsobil najmä v kapele Solid Move a rozbehol spoluprácu so speváčkou M.U.S, sa ich cesty stretli opäť a práve po dokončení pesničky Čo to dá sa dohodli, že spolu spravia celé EP. Mastering singla mal na starosti Miroslav Chyška, známy z kapiel Dana Bártu J.A.R. a Illustratosphere.


Hlavnú postavu vo videoklipe stvárnila Vanda Gallo. V úvode hrá prepracovanú a vystresovanú ženu, no neskôr ju môžete vidieť ako v parku relaxuje cvičením jogy. "Som veľmi šťastná, že som mohla byť súčasťou tohto úžasného klipu. Pesnička ma chytila hneď na prvé počutie, je melodická, letná a pozitívna. Text je úžasne nápaditý! Celková atmosféra natáčacích dní bola tak prirodzená a veselá, že by som pokojne takto nakrúcala aj rok vkuse. Ďakujem za úžasný čas s úžasnými ľuďmi a verím, že sa klip bude páčiť," vyjadrila svoje emócie známa propagátorka jogy a zdravého životného štýlu.

Ženskú energiu v klipe znásobujú svojimi tanečnými kreáciami dievčatá z Love Dance School. A žena stála aj na druhej strane objektívu, keďže kameru, strih a postprodukciu mala na starosti režisérka Naďa "Enejdiej" Štanglovičová. Režisérsku stoličku a scenár však prenechala samotnej speváčke. "Spolupráca s Kikou je fakt super, je to skvelá a veľmi šikovná žienka. Spoznali sme sa minulý rok a už vtedy sme sa dohadovali na točení. No a tento rok sa nám podarila spolupráca, ktorá stála za to. Pesnička je veľmi chytľavá a natočiť k nej klip bola radosť. Počas celého natáčania bola skvelá náladička a s Kikou sme strávili celý deň pri strihu, ktorý sa niesol s neskutočným humorom a šťastím z roboty. Zistili sme, že sme dosť zohraté," pochvaľuje si prácu na videoklipe Enejdiej.

Rovnako pochvalné slová posielam z druhej strany Kristína Tran: "Viem, že je (Naďa) extrémne talentovaná, skromná a super sa mi s ňou tvorí. Hlavne je pre vec zapálená, to je pre mňa veľmi dôležité. Určite to nie je naša posledná spolupráca a rada by som sa rozvíjala aj v písaní scenárov a réžii vlastných videoklipov, ako som mala možnosť aj pri tejto skladbe. Som veľmi šťastná, že sa mi podarilo vybrať krásne ženy do klipu, ktoré super zahrali svoju úlohu a sú výborné v tom, čomu sa ku koncu klipu venujú."

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Jana Trellová. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa dozviete na oficiálnych profiloch speváčky www.facebook.com/kristinatranofficialwww.instagram.com/kristinatran_music.