Bratislavská punk-rocková formácia The Minority nezaháľa ani počas svojho letného turné a vydáva ďalší singel s názvom Let It Be Sunday. Po predchádzajúcej skladbe Duch rebelov vydáva teraz pieseň v angličtine, ktorá svojou náladou a prejavom prezentuje nespútaný a priamočiary "kalifornský" punk-rock vyprodukovaný na Slovensku.


Singel Let It Be Sunday svojou naliehavosťou a agresivitou vyjadruje predovšetkým ten moment, keď musíme v pondelok skoro ráno vstávať do práce.

"Pondelkové rána sú naozaj niekedy náročné a človek si pri tom vstávaní občas aj zanadáva. Preto som sa pri písaní textu zameral na to, aby bol čo najviac priamočiary a jednoduchý. Aby vyjadroval spontánne myšlienky a pocity, ktoré sa nám vynárajú v hlave, hneď ako ráno vstaneme niekedy ešte v polospánku. Anglické názvy dní v týždni mi perfektne sedeli do frázovania pesničky a z toho potom vznikol aj celý námet na text. Pracovný týždeň sa zdá na jeho začiatku naozaj dlhý a prepracovať sa k vytúženému víkendu nie je vždy ľahké," hovorí frontman kapely Peter Jarábek.

Pre ešte lepšie vyjadrenie významu skladby Let It Be Sunday zvolila kapela natočenie videoklipu v kombinácii s lyric videom, v rámci ktorého sa zobrazujú tie najpodstatnejšie časti textu a dodávajú celému vizuálu ešte jasnejší význam. Celkové poňatie snímky je tiež veľmi jednoduché a zachytáva chalanov z The Minority priamo v akcii. Ako dodáva Peter Jarábek: "Máme radi klipy, ktoré nás zachytávajú tak, ako vyzeráme a hráme naživo. Keď robíme to, čo nás baví najviac," uzatvára.  

Počas augusta čakajú The Minority ešte dva koncerty v Seredi na akcii OHY Fest (26.8.) a v Snine (Pivné leto, 27.8.). Začiatkom septembra sa potom predstavia v Handlovej na podujatí Banícke dni (3.9.).


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol za kapelu Peter Jarábek. Správu sme upravili.