Populárna speváčka Katarína Knechtová sa vrátila z dovolenky a mieri rovno do slovenského éteru. Presne dnes má totiž v najpočúvanejšom rádiu premiéru jej nový singel s napínavým názvom Zločin. Katka priznala, že ho "zosnovala" v aute pri ceste domov.

"Pieseň vznikala veľmi zvláštnym spôsobom. Šoférovala som domov a musela som zastaviť na krajnici a nahrať si nápad, ktorý som zrazu počula vo svojej hlave. Hneď doma som potom pieseň dokončila. Išlo to samo. Sú to vzácne chvíle..." opisuje vznik skladby Katarína Knechtová.

Nový rádiový singel Zločin pochádza z album Tajomstvá (2012), pod ktorým je podpísaný bubeník a producent skupiny Depeche Mode Christian Eigner. Unikátna spolupráca priniesla výsledky, pieseň Zmier svetlo s tmou sa tento rok na istý čas stala najhranejšou skladbou v slovenských rádiách. Aj v súčasnosti sa drží na popredných priečkach rebríčka najhranejších domácich skladieb.

Na albumovú verziu piesne Zločin má Katka od poslucháčov pozitívne reakcie. Skladbu v lete predstavila aj na festivaloch, kde na ňu fanúšikovia veľmi dobre reagovali.

"Zločin som nahrávala v rakúskom štúdiu s Christianom Eignerom a spevy potom v štúdiu 7 v Prešove. Pieseň mala viac verzií. Špekulovali sme s Christianom, či zostaneme pri strednotempovej pohodovej albumovke, alebo ju zrýchlime... Aby mala to správne čaro, dostali sme ju do podoby, v akej ju budete počuť. Takýchto piesní je teraz v rádiách málo, tak verím, že ľudí príjemne pohladí na duši," vysvetľuje Knechtová.

Hudobníčka, ktorá tento rok vydala album aj s formáciou The Cubes (pozrite si debutový videoklip), plánuje v jesenných mesiacoch začať písať nové sólové skladby.

Katarína Knechtová - Zločin (albumová verzia)

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Standa Merhout - Katarinaknechtova.com

Súvisiaci interpreti: Katarína Knechtová