Bratislavská inštrumentálna kapela The Ills vydá 21. septembra svoj druhý album s názvom Splendor. V rovnaký deň ho zároveň pokrstí v bratislavskom klube Obluda na dvojkoncerte s českými kolegami Five Seconds To Leave. Tí pod vydavateľstvom Exitab vydali vinyl v máji, ale tiež budú krstiť až na akcii pod hlavičkou After Hours.

The Ills svoj nový album nahrali naživo počas dvoch dní v Bratislave v marci, o jeho mastering sa postaral v Írsku žijúci český producent Gaex, zodpovedný napríklad aj za posledný album českého rapera Bonusa Náměstí Míru (2011).

Oproti debutu To Wish Impossible Things, ktorý vznikol pred dvoma rokmi, posúva Splendor The Ills k novému zvuku, vzdialenejšiemu škatuľky shoegaze a vyhýbajúcemu sa post-rockovým stereotypom. Splendor vyjde na značke Exitab v troch formátoch - na vinyle, CD i ako digitálny download. Ukážkou z neho je singel Shimmering, ktorý sa dá stiahnuť zadarmo zo stránok kapely, napr. TU.



Trojica z Jindřichovho Hradca Five Seconds To Leave debutovala minulý rok mimoriadne vydareným vinylom Soundscapelandtracks, ktoré spoluvydalo legendárne pražské združenie Silver Rocket. Agresívny post-rock, ktorý však nezabúda na ambientné časti, patrí v Čechách k najvernejším predskokanom svetových post-rockových mien a či už to boli This Will Destroy You alebo Maybeshewill, nikde si hanbu neurobili.

Koncertný večer v bratislavskej Oblude začne o ôsmej hodine, vstupné stojí 4 eurá.

After Hours 12:09
The Ills (SK) + Five Seconds To Leave (CZ)
21. septembra 2012, 20:00
Obluda, Jaskový rad 7, Bratislava
Vstupné: 4 eur

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Filip Drábek z nezávislého vydavateľstva Exitab.

Foto: Jana Kočišová

Súvisiaci interpreti: The Ills