Legendárna kapela The Rolling Stones tento rok oslavuje 50 rokov na scéne. Pri tejto príležitosti vychádza tento rok nový dokument o skupine, hovorí sa o krátkom turné a najnovšie boli zverejnené aj informácie o exkluzívnej výberovke najväčších hitov. Tie na kompilácii s názvom GRRR! doplnia dve čerstvo nahraté skladby.

Zberateľský kúsok vyjde 12. novembra vo vydavateľstve Universal Music a bude obsahovať v základnej verzii tri albumy, na ktorých fanúšikovia nájdu 50 pesničiek. Okrem iných napríklad prvý singel kapely - coververzia hitu Chucka Berryho Come On - ktorý vyšiel v roku 1963. Chýbať samozrejme nebudú najslávnejšie hity ako The Last Time, (I Can't Get No) Satisfaction, Get Off Of My Cloud, Jumping Jack Flash, Honky Tonk Women, Brown Sugar, Tumbling Dice, Miss You alebo Start Me Up.

The Rolling Stones však svojich fanúšikov nechceli ochudobniť o výnimočný bonus, a preto sa koncom augusta stretli v parížskom štúdiu Guillaume Tell a nahrali dve úplne nové skladby. Pesničky Gloom And Doom a One Last Shot sú prvými spoločnými nahrávkami, ktoré Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts a Ronnie Wood natočili od poslednej session k albumu A Bigger Bang v roku 2005.

Výberovka najväčších hitov rockovej legendy vychádza nielen v trojalbumovej digipackovej verzii, ale taktiež aj ako deluxe edícia v luxusnom DVD obale s 36-stránkovou knihou a piatimi pohľadnicami. Ďalej aj ako "super deluxe box set" so štyrmi CD, ktoré budú obsahovať celkom 80 trackov, 7" vinyl, knihu, plagát a 5 pohľadníc. Pre zberateľov bude v ponuke aj komplet piatich 12" vinylov.

Všetky verzie albumu GRRR! budú mať na obale pozoruhodnú kresbu amerického umelca Waltona Forda, ktorý dal nový vzhľad aj kultovému logu kapely. S ním bude spojená aj veľká kampaň, ktorú kapela predstaví v nasledujúcich dňoch.

O dokumente Crossfire Hurricane, ktorý bude mať premiéru 18. októbra v Londýne, a o pripravovanom miniturné sa viac dočítate TU.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Veronika Dvorská z vydavateľstva Universal Music.

Foto: Rollingstones.com

Súvisiaci interpreti: The Rolling Stones