Nikdy nevydané nahrávky z úspešného muzikálu Aida a najväčšie muzikálové hity Lucie Bílej vyšli na jedinečnej kompilácii. Výberový album s názvom Aida a jiné klenoty mapuje celú kariéru českej zlatej slávice na muzikálovej scéne.

Ťažisko unikátneho albumu, ktorý sa na trh dostal koncom augusta, je venované zatiaľ poslednej roli tejto umelkyne – Amneris v muzikáli Eltona Johna a Tima Rica s názvom Aida. Výrazne je na albume zastúpená aj náročná rola Carmen. Popri skladbách z týchto dvoch muzikálov nasledujú najväčšie hity z ďalších muzikálových diel, v ktorých Bílá vystupovala.

Nechýba samozrejme Jsi můj pán (Dracula), najhranejšia rádiová pieseň Most přes minulost (Johanka z Arku), Píseň samotářky (Bídníci), Jménem lásky (Excalibur), ale aj jej najväčší popový hit Láska je láska, podľa ktorého bol pomenovaný muzikál a mnohé ďalšie.

Muzikály tvoria v úspešnej kariére Lucie Bílej jednu z najvýznamnejších oblastí. Dalo by sa dokonca povedať, že muzikál spoluurčoval osobnosť tejto speváčky. Album vychádza vo výpravnom digipacku a doprevádza ho veľa archívnych fotografií, vrátane niektorých, ktoré ešte neboli nikde nepublikované.

Tracklist kompilácie Lucie Bílá - Aida a jiné klenoty:

Aida:
1. Věčný příběh
2. Módní mág
3. Já pravdu znám
4. Právo žít
Carmen
:
5. Symbol žen
6. Každý jsme sám
7. Kéž sílu mám
Dracula:
8. Jsi můj pán
Johanka z Arku:
9. Most přes minulost
Bídníci:
10. Píseň samotářky
Elixír života:
11. Nebyli jsme jablko
Němcová!:
12. Za láskou jít
Krysař:
13. Temný stín
Excalibur:
14. Jménem lásky
Popelka:
15. Maminko, vrať se
Romeo a Julie:
16. Noc plná snů
Zahrada rajských potěšení:
17. Zahrada rajských potěšení
Láska je láska:
18. Láska je láska

Informácie pre Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová za vyadavateľstvo Parlophone.

Foto: Luciebila.com

Súvisiaci interpreti: Lucie Bílá