Hamlet omylom zabije otca Ofélie, ona sa pomätie a utopí. Takto by sa dal v skratke zhrnúť tragický príbeh Ofélie z drámy Hamlet. Ale čo by sa udialo, keby nezomrela? Clinic Music vo svojom novom videoklipe k songu Good Vibrations vzkriesili Oféliu a domysleli si pokračovanie.

"Základnou myšlienkou projektu Clinic Music je práve rozdávanie pozitívnej energie pomocou hudby. Preto sme sa rozhodli použiť jednu z najznámejších tragických hrdiniek a posunúť jej príbeh ďalej," hovorí Martin Vasil, zakladateľ kapely Clinic Music.

Pôvodný príbeh sa síce odohráva v Dánsku, ale natáčal sa v bratislavskej zoologickej záhrade s asistenciou tímu Zoo Bratislava. "Obyvatelia našej záhrady už viackrát hrali v reklamách či filmových produkciách, takže zahrať si vo videoklipe bola pre nich lahôdka. Nie sú síce rodení herci, ale ak je pri výrobe dobrá energia, radi spolupracujú," skonštatovala Katarína Matejovičová, marketingová manažérka ZOO.


Postavu Ofélie stvárnila mladá Dánka, Rebecca Wandel, ktorá na Slovensko pricestovala špeciálne kvôli natáčaniu. Zo začiatku sa obávala, ako jej prítomnosť budú vnímať zvieratá, ale napriek jazykovej bariére si veľmi rýchlo našli spoločnú reč.
 
Song Good Vibrations kapela nahrala ešte začiatkom tohto roku, pomáhal im v tom producent Erik "Losos" Horák známy z projektov Noisecut či Zlokot, ktorý nahrával aj zvukový záznam songu. Skladbu Good Vibrations v plnej kvalite si môžete vypočuť a stiahnuť SoundCloud profile kapely.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Dávid Puha.

Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Clinic Music