Nedeľný večer patril na obrazovkách Markízy a Novy druhému kastingovému zostrihu speváckej šou SuperStar, ktorá odštartovala minulý týždeň niekoľkými skutočne presvedčivými výkonmi. Toto kolo ich prinieslo tiež, no postaralo sa aj o netradičný úkaz, z ktorého Paľovi Haberovi padala sánka. Súťažiacu, ktorá bola hrozná i skvelá zároveň.

Komu sa niečo také môže vôbec podariť? Sedemnásťročnej Veronike Némethovej, ktorá Haberu prekvapila už samotným vyjadrením, že má rada Beatles a miluje Johna Lennona. Už to, že tak mladé dievča vôbec pozná tvorbu legendárnej formácie, označil za úkaz. A to ešte netušil, že tento výraz použije aj po vystúpení.

Veronika vsadila na song Imagine od jej obľúbeného hudobníka, no táto voľba nebola zrejme tou najšťastnejšou. V prvých momentoch jej vystúpenia to pre ňu nevyzeralo moc priaznivo, tóny jej lietali ako splašené. Napriek tomu bolo v jej prejave niečo, čo oslovilo troch zo štyroch porotcov. Najmä Paľo pokračoval na vlne očarenia: "Ty si niekedy totálna star vo hviezdnej rote a v inej chvíli si víťazka súťaže. Tá najväčšia hviezda, ktorá tu kedy bola." Následne zdôraznil, že ho Veronika baví a že je zvláštny úkaz. Ženská časť porty s ním súhlasila, proti bol iba Ondřej Soukup, cez ktorého by v tomto kole prešlo iba málo súťažiacich.

Videli sme už v tomto kole víťaza?

Prekvapením pre porotu, rovnako ako asi aj pre divákov bol najmladší súťažiaci tohto ročníka, 15-ročný Marek Pošta z Velkých Popovic, pri ktorom možno prvý dojem nenaznačoval, že budeme počuť a vidieť prejav, ktorý nás zaujme. Navonok nenápadný, jednoduchý a skromný chlapec s gitarou v rukách však ponúkol príjemnú interpretáciu hitu Enrique Iglesiasa Hero. Do súťaže sa prihlásil najmä kvôli svojmu zosnulému dedkovi, ktorý ho od malička viedol k hudbe.

Porota ho spontánne odmenila potleskom. Ondřej ocenil najmä obrovské srdce, ktoré bolo z neho cítiť. Marta Jandová zhodnotila, že vlastne nič nespravil, nič nepovedal, iba stál ako soľný stĺp a napriek tomu bol výborný a to mu stačilo na postup. "Možno to bol víťaz," zamyslel sa Paľo Habera, ktorý zjavne v Marekovi vidí určitý potenciál.



Talentované krásky, ktoré dostali porotcov

Martin "Pyco" Rauch posunul priamo pred porotu 17-ročnú Karolínu Přibylovú, ktorá na kastingu brigádovala. Predávala pizzu súťažiacim a vôbec nemala v pláne ísť súťažiť. No keď moderátorovi priznala, že rada spieva, zohnal jej gitaru od iného súťažiaceho a štart v súťaži mohol začať. Mladá kráska si zvolila song Radioactive od Imagine Dragons a ním porotu presvedčila. "Myslím, že s nami pôjdeš veľmi ďaleko, ak nie až do finále," nešetrila nadšením Marta Jandová, ktorá priznala, že mala po prvýkrát zimomriavky.

Exoticky vyzerajúca Nela Bartolomeu je tiež jednou z tých súťažiacich, ktoré zaspievali a postúpili. Priznala, že nespieva profesionálne, skôr len sama pre seba v sprche. Pred porotou ukázala, že má potenciál to zmeniť. Skladbou od Alicie Keys If I Ain't Got You sa prespievala do ďalšieho kola. "Keď ideš hore, si taká zatiahnutá, zachrípnutá, a to je na tom zaujímavé. Si dobrý typ, ktorý spieva inak ako tí ostatní, ktorých sme vybrali, a to je pre mňa podstatné," zhodnotil Habera. "Máš veľký potenciál, ja ťa nemôžem neposlať ďalej," pridala sa aj Klára Vytisková.



Autorka: Miroslava Rabčanová
Foto: Facebook.com/SuperStarNovaEra