"Všetky sme divy, hlavne keď sme samy sebou," píše sa pod novým videom spevácko-hereckého dua Morena. Ide o spoločný hudobný projekt dvojice Andrea Bučko a Dominika Kavaschová, ktoré sa lúčia s letom novým singlom a videom, opäť nakrúteným na jeden záber.

Pieseň Diva je o ženách (ale aj mužoch), ktoré nebaví hrať sa na niečo, čím nie sú a väčšinou nespĺňajú normy snobskej spoločnosti.

"Mnohé z nás poznajú vety z okolia, ako že ste primálo milá alebo príliš alternatívna, príliš chudá alebo naopak široká. V mladom veku to môže dievčatá pliesť a honba za spĺňaním nezmyselných nárokov spoločnosti môže byť nebezpečná v tom, že sa na nej vzdávate svojho prirodzeného Ja. My chceme cez ľahkú humornú pieseň podporiť ženy k ich hravej prirodzenosti a k tomu, aby sa svetom predierali vlastnou šikovnosťou, vzdelaním a talentom a nie tým, čo vidno iba navonok. Pieseň Diva hovorí v refréne - skúste ma naozaj spoznať takú, aká skutočne som, a uvidíte, že stojím za to ako človek, osobnosť, žena," približujú nový singel Andrea Bučko a Dominika Kavaschová.

Svoj spoločný projekt sa rozhodli nazvať Morena, pretože ako hudobnú dvojicu ich verejnosť začala vnímať vďaka rovnomennej autorskej divadelnej hre.


Vo videu k piesni Diva účinkujú aj blízke kamarátky protagonistiek. O kameru sa postaral mladý talent Erik Babóš, ktorý nadviazal na zabehnutý prístup dievčat robiť vizuály jednoducho a na jeden záber. "Pôvodne sme v ten deň chceli točiť klip na úplne inú pieseň, iba tak za klavírom, no Erik doniesol farebné svetielka, ktoré keď sme videli, hneď sme dostali nápad aj na nový klip pre Divu. Už iba ostávalo zavolať našim kamarátkam a mohlo sa začať točiť. Nezdá sa to, ale tancovať a nakrúcať dole schodmi je celkom náročná, ale aj zábavná záležitosť. Najmä zliezť tie schody aj šesťkrát za sebou," opisujú natáčanie.

Na nahrávke sa okrem Andrey a Dominiky podieľa aj mladá bubeníčka Ema Kakarová a basgitarista Juraj Varga, ktorí sú zároveň členmi koncertnej zostavy Morena. Dievčatá plánujú koncerty a spoluprácu aj s ich bratskou kapelou OJV band (spolužiaci herci z VŠMU) a koncom roka môžeme očakávať albumy od oboch zoskupení.

Redakciu Hudba.sk informovala Andrea Bučko. Text správy sme upravili.

Foto: Facebook.com/AndreaBuckoOfficial

Súvisiaci interpreti: Andrea Bučko