Skupina IMT Smile predstavila nový singel S.O.S., ku ktorému natočila aj videoklip. Ten vznikol v skanzene v Zuberci na Orave a okrem krásnych tanečníc z Lúčnice a manželky Ivana Táslera Aničky sa v ňom objaví aj hlas herečky Zuzany Fialovej.

Réžie a kamery sa ujal Jaroslav "Jaris" Vaľko, ktorý má na svedomí videoklipy takmer všetkých známych východoslovenských interpretov. "Na pľaci bola perfektná atmosféra, Lúčničiari nám požičali skvelé kostýmy, mali sme si z čoho vyberať. Vonku bola poriadna zima, predsa len sme boli v horách, vonku pršalo, ale to všetko podľa mňa dokonale dokreslilo atmosféru piesne," spomína na natáčanie líder IMT Smile Ivan Tásler.

Text pesničky napísal, ako je už u IMT Smile zvykom, ich dvorný textár Vlado Krausz. V závere skladby však zaznejú aj verše básne Tá láska od Jacquesa Préverta v podaní herečky Zuzany Fialovej. Vo videoklipe patrí táto záverečná romantická scéna Ivanovi Táslerovi a jeho manželke Aničke, ktorú špeciálne pre tieto zábery režisér obsadil do klipu.

Nová pieseň bola spolu s klipom odpremiérovaná minulú stredu pri príležitosti oslavy 20. výročia Universal Music, domovského vydavateľstva skupiny IMT Smile.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Marek Kučera z vydavateľstva Universal Music.

Foto: Martin Trenkler

Súvisiaci interpreti: IMT Smile