Niekoľkonásobný držiteľ Zlatého Slávika Peter Cmorik oslavuje tento rok prvé okrúhle výročie svojho pôsobenia na hudobnej scéne. Pri tejto príležitosti si na november naplánoval celoslovenské turné. Fanúšikov poteší aj výberovkou Best Of, ktorá odzrkadlí jeho hudobný vývoj počas celej dekády. Zároveň dnes zverejnil videoklip k vydarenej spolupráci s Jaromírom Nohavicom.

Sympatický spevák s dlhými vlasmi a jedným z najoceňovanejších hlasov súčasnej slovenskej hudby je na scéne už celú dekádu. Celoslovenská šnúra nesúca názov Peter Cmorik & Band 10 rokov na scéne sa preto uskutoční v desiatich mestách. Na jeho albume Best Of, ktorú pri tejto príležitosti chystá, si zase fanúšikovia budú môcť vypočuť desať piesní, ktoré zaznamenali v priebehu jeho doterajšej kariéry najväčšie úspechy alebo sú preňho srdcovkami.

Symboliku čísla 10 tak hudobník berie naozaj vážne, "porušil" ju len tým, že si tieto narodeninové aktivity naplánoval až na jedenásty mesiac roka. To mu však fanúšikovia určite odpustia, veď október je beztak dosť nabitý koncertmi iných slovenských interpretov.

Na turné pripomenie rozmanitosť svojej kariéry

Ako veľmi žiadaný interpret na Slovensku aj v Čechách sa Peter Cmorik na nedostatok vystúpení sa sťažovať nemôže. Narodeninové turné sa však bude od jeho bežných koncertov líšiť. V priereze jeho tvorby nebudú chýbať známe hity ako DážďMám pocit, Premýšľam nad tebou alebo Jedno si želám, predstaví však aj skladby, ktoré zložil pre filmy či seriály.

Priamo na koncertoch rodák z Rožňavy premiérovo zaspieva aj duet s Jarkom Nohavicom Kříž svůj neseme, ktorý je čerstvou novinkou z pripravovaného filmu Muzzikanti. Skladbu na internete odpremiérovali pred pár dňami, dnes sa na spevákovom Youtube kanáli objavil aj oficiálny videoklip so zábermi z filmu.


Okrem vlastnej tvorby ukáže Cmorik na turné aj svoju druhú stránku, ktorou je účinkovanie na divadelných pódiách. Nebudú preto chýbať ani árie z muzikálov, v ktorých si zahral a zaspieval. Návštevníci koncertov sa môžu tešiť na interpretácie piesní zo slávnych diel ako Jesus Christ Superstar, či Rómeo a Júlia. V tejto časti programu zaznejú i duetá a Cmoro sa spolu s fanúšikmi vráti aj na úplný začiatok - zaspieva totiž niektoré z piesní, vďaka ktorým jeho hlas v roku 2006 spoznalo celé Slovensko.

"Plánujem to všetko ako jednu peknú spomienku na to všetko, čo sa za tých 10 rokov udialo. Skvelé spolupráce v duetách so zvučnými menami, náročné party z muzikálov, v ktorých som hral, a niečo aj zo skvelých vecí, čo som spieval v Superstar. No a to najdôležitejšie, predstavím svoj nový singel. Veľmi sa na to teším, veď 10 rokov je predsa len nejaká doba a je hodná oslavy," vyznal sa Peter Cmorik.

V Bratislave sa bude krstiť, objavia sa aj zaujímaví hostia

Desiatku koncertov odštartuje 3. novembra bratislavský koncert, na ktorom sa bude krstiť spomínaná Best Of-ka. Čím a kto výberovku pokrstí, si zatiaľ spevák necháva pre seba. Isté však je, že jedným z hostí večera bude Zuzana Smatanová, s ktorou si Peter zaspieva duet Čo má prísť. Na štyroch koncertoch turné sa predstaví aj kapela Peter Bič Project - okrem Bratislavy aj v Nitre, Prešove a Cmorovej domácej Rožňave.

"Celú našu kapelu spája s Cmorom niekoľkoročné kamarátske puto. Peťo s nami hral na každom našom koncerte v rámci našej Just a Tour. Sme radi, že nás zavolal na svoje turné a môžeme mu jeho podporu oplatiť. Už teraz môžem povedať, že scenár nášho spoločného hrania sa otočí. Takto spolu zahráme po prvý raz a veľmi sa na to tešíme," hovorí gitarista a líder skupiny Peter Bič.

Termíny a mestá Peter Cmorik & Band 10 rokov na scéne:

3. 11. - Bratislava, Istropolis (+ Zuzana Smatanová a Peter Bič Project)
4. 11. - Nové Mesto nad Váhom, Blue Note Jazz Club
6. 11. - Nitra, Park kultúry a oddychu (+ Peter Bič Project)
7. 11. - Prešov, Kino Scala (+ Peter Bič Project)
8. 11. - Humenné, Dom kultúry
9. 11. - Košice, Historická radnica
10. 11. - Rožňava, Športová hala (+ Peter Bič Project)
11. 11. - Veľký Krtíš, Kultúrny dom
19. 11. - Martin, Kino Strojár
20. 11. - Žilina, Holiday Inn

Vstupenky:  Predpredaj.sk 


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla PR manažérka Janka Marczellová. Článok bol upravený redakciou.

Foto: Martin Straka

Súvisiaci interpreti: Peter Bič Project