Americký spevák Bruno Mars zverejnil nový singel 24K Magic, ktorým avizuje vydanie rovnomenného tretieho albumu. Novinku zverejnil spolu so štýlovým videoklipom, na štúdiovku si fanúšikovia počkajú do druhej polovice novembra.

"Môžete to nazvať prvým singlom, ja tomu hovorím pozvánka na párty," hovorí Bruno Mars o svojej novej pesničke s netradičným názvom 24K Magic. Ide o jeho prvú sólovú nahrávku po takmer štyroch rokoch. Medzitým si spevák pripísal na konto obrovský hit v spolupráci s Markom Ronsonom Uptown Funk.

V podobnom disco/funkovom štýle pokračuje aj v čerstvej novinke, pridal však aj "oldschoolový" rap pripomínajúci začiatky tohto žánra na prelome 70. a 80. rokov. Autorsky sú pod skladbou podpísaní Shampoo Press & Curl, na produkcii sa podieľali aj The Stereotypes. Videoklip režíroval Cameron Duddy, s ktorým už Bruno Mars v minulosti spolupracoval na klipoch GorillaTreasureLocked Out Of Heaven alebo When I Was Your Man. Svižná skladba je prvou ukážkou z albumu 24K Magic, ktorý vyjde 18. novembra.  


Bruno Mars patrí k najpopulárnejším umelcom súčasnosti.  V roku 2011 ho časopis Time zaradil medzi sto najvplyvnejších ľudí na svete. Dvadsaťkrát bol nominovaný na Grammy, štyrikrát si cenu prevzal. Celosvetovo od svojho debutového albumu Doo-Wops & Hooligans, ktorý vyšiel v roku 2010, predal viac než 100 miliónov albumov a singlov. Za rekordne krátky čas sa tak zaradil medzi komerčne najúspešnejších interpretov všetkých čias. Na úspech multiplatinovej prvotiny nadviazal v roku 2012 nahrávkou Unorthodox Jukebox a všetko nasvedčuje tomu, že svoju pozíciu na scéne potvrdí aj s tretím albumom. 

Redakciu Hudba.sk informovala Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music. Článok sme upravili a doplnili.

Foto: Warner Music

Súvisiaci interpreti: Bruno Mars