Východoslovenská skupina Good Fancy len nedávno prerazila so svojím novým singlom Save the Light aj v európskych a zámorských rádiách. K úspešnej skladbe preto nakrútila pozitívny videoklip o hľadaní svetla a nádeje.

Formácii Good Fancy sa podarilo to, čo len niekoľkým slovenským kapelám. Ich najnovšiu skladbu Save the Light totiž zaradili do vysielania rádiá v Česku, Veľkej Británii, Grécku, Litve, Nórsku, Poľsku, Maďarsku, Taliansku, Dánsku, Rumunsku, Portugalsku a Nemecku. Následne sa k nim pridali aj niektoré rozhlasové spoločnosti v Austrálii, Kanade a USA.

Good Fancy už stihli k energickej piesni nakrútiť aj videoklip. Ten vznikal v Košiciach a Budapešti. "Vo chvíli, keď jeden z nás prekročil bezpečnostnú čiaru v metre v Budapešti, ktorá oddeľuje zónu nástupu od zvyšku zastávky, zaznel z rozhlasu prísny ženský hlas. Ten nás upozorňoval, aby sme to nerobili. Najprv sme nevedeli, o čo ide a odkiaľ ten hlas prišiel. Poriadne sme sa zľakli a ľudia na nás zazerali, ale nakoniec bolo všetko v poriadku. Myslím si, že na nakrúcanie tohto klipu nezabudne nikto z nás," smeje sa frontman skupiny Ladislav Urbán.

O réžiu klipu sa postarali Michal Smoleň a Michal Holečko z Altway, ktorí mali na starosti aj predchádzajúce video k piesni Správa. "Nešli sme do nejakých príbehov. Ide skôr o putovanie a hľadanie svetla, ktoré v ľuďoch udržiava silu vstávať každý deň a zvládať často neľahké životné prekážky," uzavrel spevák.


Kapela Good Fancy vznikla pred deviatimi rokmi a momentálne má päť členov. Okrem speváka Ladislava Urbána v nej hrajú Peter Jakab (gitara), Pavol Jakab (basgitara), Ján Jakab (bicie) a Erik Kuca (gitara). Fanúšikovia sa podľa ich slov už teraz môžu tešiť na ďalší singel a aj na plánované jarné turné.

Redakciu Hudba.sk informovala Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Text článku bol upravený redakciou.

Foto: František Marcin

Súvisiaci interpreti: Good Fancy