Bratislavská skupina Hex vo štvrtok večer potvrdila status jednej z domácich najväčších koncertných hviezd. V rámci jesenného pokračovania úspešnej akustickej šnúry si naplánovala na domácej pôde vystúpenie vo veľkorysom priestore Starej tržnice, ktorú dokázala vypredať a roztancovať s akustickými verziami svojich aj svetových hitov.

Takú atmosféru fanúšikovia na indoorovom koncerte kapely Hex zažili snáď len minulý rok v Ateliéri Babylon, kde kapela vystúpila s programom plným hostí. Tentokrát si nielenže vystačila bez zástupu kamarátov-hudobníkov, ale na roztancovanie tisícového publika hudobníkom stačili akustické nástroje, vďaka ktorým majú hity Keď sme sami, Nikdy nebolo lepšie, V piatok podvečer či novinka Indiánske leto inú energiu než na pre kapelu viac typických "elektrických" koncertoch. Aj preto kapela pripravila koncert na sedenie, no ku koncu vystúpenia už boli stoličky pre fanúšikov zbytočné.

Hex v Starej tržnici, Bratislava, 6.11.2014 Zdroj: René MikoNadšení fanúšikovia Hexu v Starej tržnici - viac fotografii z koncertu

Zazneli Simon & Garfunkel aj The Clash

"Koncert bol fantastický. Bol v priestore, ktorý milujem, čo je Stará tržnica, ktorý sa vrátil k účelu, ktorému mal celé roky slúžiť. Mali sme perfektný zvuk, za čo ďakujeme našim zvukárom. Atmosféra bola vynikajúca a som veľmi rád, že v Bratislave prišlo toľko fanúšikov. Prišli mladí ľudia, starší ľudia aj deti, skrátka každý, kto poznal naše pesničky, som z toho nadšený. Dokonca môj syn, moja mama aj svokra prišli na koncert a veľmi dobre sa bavili," neskrýval radosť gitarista a textár Hexu Martin "Fefe" Žúži. "Pri tomto turné hrávame v komornejších priestoroch pre 300, 400 ľudí, tým pádom bola Bratislava jedno megapodujatie a chvíľku som si aj zvykal, že je tu tak veľa ľudí. Bolo to veľmi príjemné aj pre nás, aj pre ľudí a nakoniec to skončilo takým žúrom, že všetci stáli a tancovali. Som veľmi spokojný," doplnil spevák, gitarista a klávesák Peter "Ďuďo" Dudák.

Na turné Keď sme sami acoustic tour 2 sprevádza formáciu Mišo Veselský z Vetroplachu, ktorý hrá na klávesy a akordeón. Zostavu hudobníkov doplnil multiinštrumentalista Róbert Puškár, ktorý s Hexákmi zahral na panovej flaute aktuálny hit Indiánske leto. "S Hexom sa mi hrá fantasticky, sú to ľudia, ktorí robia radosť druhým a za takého človeka sa považujem aj ja. Je to radosť. Som vďačný, že ma do toho zatiahol Miško Veselský," teší sa hudobník, ktorý s Hexom zahral aj veľký hit El Condor Pasa od Paula Simona & Arta Garfunkela. Ďalšou coververziou, ktorou kapela prekvapila nadšené publikum, bola skladba Should I Stay Or Shoud I Go skupiny The Clash. 

Zostávajúce termíny Keď sme sami acoustic tour 2:

11. 11. - Bardejov, Spoločenský dom 
12. 11. - Stará Ľubovňa, Dom kultúry
19. 11. - Trenčín, Piano Club
25. 11. - Praha, Roxy

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený redakciou.

Foto: René Miko

Súvisiaci interpreti: Hex