Fanúšikovia už nefungujúcej britskej kapely The Beatles si môžu pozrieť video k najnovšiemu mixu piesne Back In The U.S.S.R. V novinke je možné vidieť okrem textu skladby a členov skupiny aj rôzne čiernobiele zábery pochádzajúce napríklad z letiska či moskovského Červeného námestia, ktoré dopĺňajú farebné animácie.

Pieseň sa bude nachádzať na reedícii dvojalbumu The Beatles (1968), ktorý je známy aj ako Biely album. Nahrávka sa dostane na trh v piatok 9. novembra pri príležitosti 50. výročia pôvodného vydania štúdiovky. Back In The U.S.S.R. je druhou skladbou, ktorú z reedície zverejnili spolu s videom, prvou bola minulý týždeň pieseň Glass Onion.


The Beatles vznikli v roku 1960 v Liverpoole a dodnes sú považovaní za jednu z najlepších a najvplyvnejších kapiel všetkých čias. Vo Veľkej Británii nahrali a vydali dvanásť štúdiových albumov. Kapela má na konte desať prestížnych cien Grammy, vrátane trofeje za celoživotný prínos. Formácia získala aj Oscara, a to za skladbu Let It Be z rovnomenného dokumentárneho filmu z roku 1970. V roku 1988 The Beatles uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Johna Lennona zavraždil v roku 1980 v New Yorku Mark David Chapman, George Harrison v roku 2001 podľahol rakovine. Zvyšní členovia Paul McCartney a Ringo Starr sú stále hudobne aktívni.


Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: WA Press - Thebeatles.com

Súvisiaci interpreti: The Beatles