Ak patríte k fanúšikom britskej skupiny Clean Bandit, zrejme už odrátavate dni do vydania ich očakávaného druhého albumu. Britské elektronické zoskupenie ešte predtým do éteru posiela nový singel Baby, ktorý nahrali v spolupráci s portorickým hitmakerom Luis Fonsim a speváčkou Marinou Diamandis (Marina and the Diamonds).

Nový singel skupiny Clean Bandit vychádza viac než päť mesiacov od ich poslednej zverejnenej piesne Solo s Demi Lovato. Skladba sa najmä v letných mesiacoch dočkala veľkej pozornosti médií, zrejme aj vďaka tomu, že talentovaná Lovato opäť prepadla drogám a skončila v nemocnici.

Tesne pred vydaním svojho druhého albumu sa britské trio rozhodlo vytiahnuť ešte jeden tromf v podobe singla Baby. Pro počúvaní chytľavej nahrávky zrejme úplne zabudnete na to, aké je vonku počasie. Letný nádych a exotický zvuk piesne ešte viac umocňuje hosťovanie Luisa Fonsiho, ktorý stojí aj za megahitom Despacito.

Clean Bandit, videoklip Baby Zdroj: Youtube

Zábery ako z telenovely

Romantický videoklip, ktorí si režírovali a strihali samotní Clean Bandit, má za prvých päť dní od zverejenia už takmer sedem miliónov pozretí. Hlavnú úlohu si v ňom zahrala speváčka Marina Diamandis (vlastné nahrávky vydáva ako Marina and the Diamonds), s ktorou kapela spolupracovala aj na skladbe Disconnect z roku 2016. Sympatická Britka s grécko-welšským rodokmeňom stvárňuje dlhoročnú kamarátku nevesty, ktorú hrá členka formácie Grace Chatto. Jej spoluhráči sa v klipe objavujú tiež, patria totiž do tej istej partie, poznajúcej sa už od študentských čias.

Ženíchom je však muž, (Luis Fonsi), ktorý Grace spoznal oveľa neskôr. Preto nemôže tušiť, že jeho nastávajúca kedysi prežila románik s inou ženou, na ktorú ani počas svadobného obradu nedokáže prestať myslieť a dúfa, že sa na svadbe objaví. V klipe si túto exotickú krásku zahrala austrálska speváčka Starley. Pri sledovaní môžete mať miestami pocit, že sledujete mexickú telenovelu, podobne ako aj v prípade hitu Havana od Camily Cabello. Zdá sa, že táto estetika vzhľadom na veľký uspech latino umelcov v súčasnej pop music funguje. Veď kto by si v čase, kedy je už o piatej tma, nechcel pripomenúť leto?


Pesnička Baby je celkovo už šiestym singlom z albumu What Is Love?, ktorý sa do predaja dostane 30. novembra, takmer štyri roky po svojom predchodcovi. Novinka bude nabitá hviezdnymi menami hostí ako Zara Larsson, Sean Paul, Anne-Marie, Ellie Goulding či Rita Ora.

Autor: Dušan Marko
Foto: Youtube (koláž Hudba.sk)

Súvisiaci interpreti: Clean Bandit