Doteraz nepublikovaná pieseň zosnulého britského speváka Georgea Michaela s názvom This Is How (We Want You to Get High) sa tento týždeň dostala k poslucháčom. Jedna z jeho posledných piesní, ktorú spevák nahral rok pred svojou smrťou, bude súčasťou nového filmu, v ktorom zaznejú aj ďalšie jeho skladby.

Pesničku This Is How (We Want You to Get High) napísal George Michael ešte v roku 2012. Neskôr ju nahral v londýnskych Air Studios, pričom posledné úpravy na nej sa vykonali v roku 2015 počas jeho posledných nahrávacích aktivít. Pieseň mala premiéru v programe Breakfast Show na stanici BBC Radio 2, neskôr bolo na Youtube zverejnené animované lyric video.


Soundtrack prinesie aj ďalšie nezverejnené skladby

Skladba, v ktorej zrejme mnohých fanúšikov prekvapí výrazné použitie Auto-Tune, zaznie na konci filmu Last Christmas, ktorý je inšpirovaný Michaelovou hudbou. Snímka prichádza do amerických kín práve tento týždeň. Režisérom romantickej komédie je Paul Feig, na scenári sa podieľala oscarová britská herečka Emma Thompson a hlavnými hereckými hviezdami sú Emilia Clarke, Henry Golding a Michelle Yeoh. V prvých reakciách filmových kritikov získal film prevažne podpriemerné hodnotenia, fanúšikov speváka však poteší minimálne to, že na jeho soundtracku sa objavia aj ďalšie tri jeho doposiaľ nezverejnené skladby.

Britský spevák cypersko-gréckeho pôvodu, vlastným menom Georgios Kyriacos Panayiotou, patril ku komerčne najúspešnejším hudobníkom všetkých čias. Preslávil sa v duu Wham!, ktoré malo na konte hity ako Club TropicanaWake Me Up Before You Go Go či Last Christmas. V polovici 80-tych rokov sa vydal na úspešnú sólovú kariéru. Zomrel vo svojom dome na Vianoce 2016 vo veku 53 rokov.

Zdroj: TASR (Sky News), Hudba.sk edit
Foto: AP Photo/Ronald Zak

Súvisiaci interpreti: George Michael