Slovenská kapela Good Road prichádza s novým singlom Život zmysel má, s ktorým sa dostala do finále Košického zlatého pokladu 2022 a získala 3. miesto. Pieseň zverejnila spolu s videoklipom.


"Skladba Život zmysel má vznikla v lete tohto roka. Plánovali sme ju vydať už v auguste spolu s videoklipom, ale nakoľko sa časové plány na nakrúcanie posunuli, tak sme sa rozhodli, že ju najskôr pošleme do súťaže Košický zlatý poklad a teraz je už jasné, že sme urobili správne rozhodnutie," prezradil klávesák skupiny Jozef Novotňák, ktorý je tradične autorom hudby aj textu a napísal aj scenár videoklipu z dielne FilM.art Production. Réžiu, kameru a strih si zobral na starosť Martin Fiľko, ktorý je zároveň basgitaristom kapely.


Skladba v prvom výberovom kole súťaže Košický zlatý poklad postúpila do semifinále a následne sa na základe SMS hlasovania prebojovala až do samotného finále súťaže, ktoré sa konalo 22. októbra v košickom Kulturparku. Skladba zaujala porotu natoľko, že získala 3. miesto.

"Vo finále Košického zlatého pokladu sme boli už druhý rok po sebe a sme radi, že tentokrát sa podarilo obsadiť aj jednu z víťazných priečok. Nečakali sme to, lebo konkurencia bola aj tento rok veľmi silná, no samozrejme, že sa z toho veľmi tešíme a určite túto výhru využijeme na nahrávanie ďalších skladieb," prezradila speváčka Bea Novotňáková, ktorá si zahrala aj vo videoklipe. 

Skladba Život zmysel má, ktorá je okrem Youtube dostupná aj na všetkých streamovacích platformách, v sebe nesie pozitívnu náladu a jednoduché posolstvo. "Touto skladbou sme chceli povedať to, že náš život má zmysel práve vtedy, pokiaľ v ňom je niekto, s kým ho chceme zdieľať, niekto, s kým sa cítime dobre a koho máme radi," uzatvára Jozef Novotňák. 

Zdroj: TS Good Road (Hudba.sk edit)