Život človeka (v roku 2022). Tak znie názov nového albumu skupiny IMT Smile, na ktorom okrem nových a koncertných verzií známych skladieb prináša aj dve úplné novinky. Jedna z nich, titulná skladba nahrávky, dnes vyšla spolu s videoklipom. Zábery z tohtoročných koncertov v ňom sprevádzajú život bilancujúcu pieseň, ktorej emotívny refrén znie ako zhudobnená kríza stredného veku.

Album Život človeka (v roku 2022), je pre skupinu IMT Smile mimoriadne dôležitý, pretože práve tento rok oslávila 30 rokov od svojho založenia. Za svoj ostatný štúdiový album Srdce Rozum Boulevard (2021) si počas neho prevzala platinovú platňu a odohrala IMT Smile Summer Tour 2022, ktorého koncerty dohromady navštívilo viac než 40-tisíc ľudí. Kapelu však zároveň počas narodeninového roka zasiahlo onkologické ochorenie basgitaristu Peťa Bartoníka, ktorý bol hospitalizovaný v nemocnici len tri dni pred koncertom vo Východnej.

Skladbu Život človeka napísali Ivan Tásler (hudba) a Vlado Krausz a nahrala ju kapela v zložení Tomáš Slávik (12-strunná akustická gitara, elektrická gitara, vokály), Peter Bartoník (basová gitara), Ivan Kormaňák (bicie), Miro Tásler (klavír, klávesy, hammond organ) a Ivan Tásler (akustická gitara, vokál, spev). O finálny mix piesne, ako aj celého albumu, sa postaral americký zvukový inžinier, držiteľ piatich cien Grammy, Chris Lord-Alge. O videoklip plný fantastických momentov z koncertov IMT Smile sa postaral Robo Bošeľa z Môlča Records.


Na novej nahrávke IMT Smile prinášajú okrem titulnej pesničky aj druhú novinku Bolo to tak dávno a k tomu tri veľké hity nanovo nahraté v roku 2022 (KapelaExotikaVyvedený z miery) a tiež šesť live nahrávok z tohtoročných koncertov.

"Štúdiové piesne sme nahrávali v apríli, ešte pred našou Summer Tour. Nahrávali sme v štúdiu Birdland v Považskej Teplej a v našom štúdiu na Kolibe v Bratislave spolu s našim dlhoročným koncertným zvukárom Janom Došekom. Pôvodne s k nám mal v Birdlande pridať aj Chris. To sa nakoniec nepodarilo, no som veľmi rád, že Život človeka zmixoval vo svojom štúdiu v Los Angeles," hovorí na margo albumu Ivan Tásler.

Album vychádza ako vinyl, CD a digitálne. CD a digitálna verzia albumu obsahuje navyše ďalšie dve piesne - live verziu hitu Poď so mnou s Kalim a Hej, sokoly! so skupinou Čendeš. O grafický dizajn albumu sa postaral fotograf Peter Ivan.

Zoznam skladieb na albume IMT Smile - Život človeka (v roku 2022):

1. Život človeka
2. Kapela (2022)
3. Exotika (2022)
4. Vyvedený z miery (2022)
5. Bolo to tak dávno
6. Budeme to stále my (live 2022)
7. Len Tebe (live 2022)
8. Miesto (live 2022)
9. Niekto ako kráľ (live 2022)
--
10. Poď so mnou feat. Kali (live 2022)
11. Hej, sokoly! feat. Čendeš (live 2022)



Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Správu sme upravili a doplnili.

Súvisiaci interpreti: IMT Smile