Druhý decembrový týždeň je v bratislavskom Kultúrnom centre Dunaj okrem množstva multižánrových akcií, workshopov či filmových a divadelných predstavení silný aj hudobne. Už dnes večer vystúpi Jana Kirschner v unikátnom spojení s afterPhurikane (7.12.), lahôdkou bude aj nedeľný koncert britského speváka Bena Westbeecha (11.12.).

Jana Kirschner v Bratislave zakončí svoje miniturné Cestou domov / Dromeha khere, ktoré charakterizuje radosť z hudby, autentické emócie, živelnosť a nespútaná energia. Populárna speváčka sa na turné spojila mimoriadne úspešným projektom starodávnych rómskych piesní afterPhurikane a s producentom Eddiem Stevensom, ktorý dal jej intímnym piesňam z albumu Krajina rovina (2010) nové komorné aranžmány. Ide o zdanlivo protikladné, no navzájom sa dopĺňajúce hudobné svety, o čom sa v uplynulých dňoch mohli presvedčiť fanúšikovia v Levoči, Košiciach a Martine. Vstupenky na koncert sú v predaji v sieti Eventim za 12 €, na mieste budú dnes večer stáť 15 €. Podujatie začína o 20:00.

Zostava kapely na turné Cestou domov / Dromeha khere:

Jana Kirschner (spev)
Eddie Stevens /UK (klavír, elektronika)
Jozef Lupták (violončelo)
Boris Lenko (akordeón)
Thierry Ebam (perkusie) 
a rómski speváci Marcelka a Jozef Dreveňákovci, Irenka Pokutová a Béla Pokuta a Martinka Ďuďová

Koncert rodeného Bristolčana Bena Westbeecha, ktorý príde v nedeľu (11.12.) so šesťčlennou kapelou predstaviť svoj nový album, by si nemali nechať ujsť fanúšikovia Jamiroquaia, Jazzanovy ani Lennyho Kravitza. Westbeech, ktorého podľa jeho vlastných slov najviac ovplyvnili Stevie Wonder, Nirvana a začiatky britskej houseovej scény, sa na novom albume posúva viac k elektronike, stále si však zachováva svoj soulovo-jazzový základ. Podujatie má začiatok stanovený na 20:00, lístky sú v predaji za 19 € na stránke www.orepole.sk, na mieste budú stáť 22 €.
 Ben Westbeech - Something For The Weekend

Okrem koncertov bude KC Dunaj v najbližších dňoch aj dejiskom obľúbenej Retro Párty a originálneho súboja ilustrátorov. Retro Párty v Dunaji je známa svojou špeciálnou výzdobou a množstvom retro-aktivít, ktoré spolu s hudobnou selekciou obľúbených aj menej známych "stariniek" dotvárajú uvoľnenú atmosféru. Ako vianočný bonus bude mať každý z návštevníkov možnosť vyrobiť si vlastný odznak podľa svojho vkusu a fantázie. Návštevníkov akcie už tradične čaká Design market, Hernička (Tetris, Super Mário, Bomberman...), fotenie v retro outfitoch, spoločenské hry, či netradičná kniha návštev so starým písacím strojom. Akcia sa koná v piatok 9. decembra po 21:00 a vstupné je 5 €.

Secret Wars je exkluzívny koncept Live Art Battle, ktorý sa za posledných sedem rokov rozmohol do štyridsiatich krajín sveta. Za doprovodu DJov bojujú čiernou farbou počas 90 minút dvaja umelci, kde motívom svojho diela napádajú súpera. Rozhoduje dvojčlenná porota a hlas davu, ktorý sa meria na decibelmeter. V prvom štvrťfinále Secret Wars Slovensko si už túto sobotu (10.12.) rozdajú Emilee a Bosh3 za hudobného doprovodu DJov Hlavolama a Wosu. Akciu začína o 21:00, vstupné je 3 €.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Michal Lenický z KC Dunaj. Bližšie info o programe KC Dunaj nájdete na stránkach www.kcdunaj.sk a www.facebook.com/kcdunaj.

Súvisiaci interpreti: Jana Kirschner