Kapela Smola a hrušky cez víkend ukončila svoje prvé medzinárodné turné Palec hore tour 2011. Bolo to najdlhšie a najúspešnejšie turné v histórii kapely. "Sme nesmierne vďační za podporu, ktorú nám naši fanúšikovia dali aj v týchto ťažších časoch, keď z každej strany počúvame ako to ide dolu vodou. Dáva nám to obrovskú energiu a chuť do ďalšej tvorby. Máme za sebou už veľa práce a ešte viac pred sebou," zdôraznil spevák a gitarista Spoko.

Smola a hrušky v rámci Palec hore tour 2011 navštívili 21 klubov na Slovensku, v Česku a Poľsku. Na koncertoch kapela predstavila aj viacero noviniek z pripravovaného albumu. O skvelú atmosféru sa postarali aj hostia z Čiech a Poľska, či mladé domáce kapely, ktoré dostali možnosť prezentovať svoju hudbu.

Kapela napriek vyťaženému letu a jesennému turné stihla nahrať aj ďalšie skladby s hosťami a natočiť v pražskej Meet Factory nový klip na česko-slovenský singel, kde si strihol Spoko duet s českou herečkou a speváčkou Berenikou Kohoutovou. Na jar 2012 bude turné pokračovať na Slovensku v mestách, ktoré boli zámerne vynechané, ale v aj českých kluboch, v ktorých skupina ešte nikdy nehrala. Fanúšikovia sa môžu v najbližšom období tešiť nielen na nový album a klip, ale aj na exkluzívneho hosťa turné, ktorými bude populárna česká kapela Rybičky 48.

Fotografie Palec hore tour 2011 nájdete na oficiálnej Facebook stránke kapely www.facebook.com/smolaahrusky.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol manažér skupiny Smola a hrušky Martin Hlavatý.

Foto: Oliver Ondráš, archív Smola a Hrušky

Súvisiaci interpreti: Smola a Hrušky