Koncom septembra vydala Sima Martausová svoj štvrtý album, ktorý predstavila naživo počas turné na 23 vypredaných koncertoch po celom Slovensku. Na CD sa nachádza aj spoločná skladba s Richardom Müllerom s názvom Svätojánske mušky, ktorá je po piesňach Balet a Smej sa tretím singlom z jej novej štúdiovky.

"Pieseň vznikla asi pred rokom a pol a príbeh je jednoduchý. Predstavila som si deň, keď sa raz vydám a pesničku spievam budúcemu manželovi. Odkedy som ju zložila, cítila som, že by sa mi páčila viac ako dueto. S Richardom sa poznáme už dávnejšie a myslím, že sme si ľudsky sadli. To, že ho oslovíme, napadlo môjmu manažérovi Jožkovi Šebovi, a ja som hneď  súhlasila. Pre mňa je Richard legenda, naozaj veľký umelec aj človek," teší sa zo spolupráce Sima Martausová.

Richard Müller v minulosti Simu niekoľkokrát pozval ako hostku na svoj koncert a keďže mu je sympatická aj ľudsky, z ponuky na nahratie duetu bol nadšený. Pesnička sa mu zapáčila na prvé počutie. "Sima mi dala vypočuť pesničku, ktorú zložila, mňa zaujala, tak sme sa dohodli na rozdelení textu a ja som veľmi rád, že som to absolvoval. Sima je jedno 'podozrivo milé' dievča, ktoré je zlatom našej pop music," vyznal sa spevák.

Sympatická mladá hudobníčka je s výslednou podobou skladby spokojná a zo spolupráce sa veľmi teší. "Keď som počula ako Richard citlivo pieseň naspieval svojím hlbokým hlasom, mala som zimomriavky. Som naozaj šťastná," uzavrela Sima.


Singel Svätojánske mušky sa nachádza spolu s ďalšími jedenástimi piesňami na novom albume Smej sa duša moja. Sima Martausová ho uviedla do života presme pred dvoma mesiacmi, 7. októbra, spolu s krstnou mamou Adelou Banášovou.

Celý album môžete počúvať na Deezeri:



Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Viac sa dozviete na oficiálnej stránke speváčky www.simamartausova.sk a na jej Facebook stránke.

Súvisiaci interpreti: Richard Müller, Sima Magušinová