Bývalá členka dievčenskej skupiny Fifth Harmony, kubánsko-americká speváčka Camila Cabello, ohlásila vydanie dlho očakávaného sólového debutu. Album s názvom Camila uvedie na trh 12. januára. V posledných mesiacoch boduje po celom svete so skladbou Havana, ktorá patrí medzi najúspešnejšie single tohto roka.

Camila Cabello uvedenie albumu na trh oznámila prostredníctvom služby Instagram, na ktorej zverejnila aj jej obal. Od dnešného dňa sa bude dať nahrávka predobjednať a tí priaznivci, ktorí tak urobia, si budú môcť vzápätí stiahnuť dve zatiaľ nezverejnené skladby - Never Be The Same a Real Friends.

"Ďakujem vám, že ste boli so mnou tento rok takí trpezliví. Neviem sa dočkať toho, keď budete počuť, čo bolo mojím soundtrackom v uplynulom roku môjho života. Za všetkými týmito piesňami stoja špeciálne spomienky a nebudem klamať, cítim sa emotívne, keď ich mám vydať, je to ako koniec jednej kapitoly," uviedla 20-ročná rodáčky z kubánskeho Cojímaru.

Camila Cabello, 2017 Zdroj: Facebook.com/camilacabello

Prelomový singel s klipom, ktorý vás dostane

Práve Kuba je dejiskom videoklipu k singlu Havana, ktorý speváčku katapultoval na vrchné priečky hitparád po celom svete. Na prvé miesto sa dostal vo Veľkej Británii (päť týždňov na vrchole), Kanade, Austrálii, Írsku, Izraeli, Lotyšsku, či Mexiku a bol tiež najsťahovanejšou piesňou na Slovensku a v Česku. V americkom rebríčku Billboard 200 sa dostal najvyššie na druhé miesto, v Top 5 bol aj v Rakúsku, Belgicku, Chorvátsku, Dánsku, Holandsku, Nemecku, Taliansku, Španielsku, Francúzsku, Portugalsku, Maďarsku, Poľsku, na Novom Zélande, v Malajzii či na Filipínach. V USA, Británii, Austrálii, Francúzsku, Taliansku, Španielsku či vo Švédsku sa stal singel platinovým.

Skladba bola na Youtube zverejnená v auguste iba ako audio, dnes má verzia bez videa vyše 240 miliónov prehratí. Ešte viac má oficiálny videoklip, ktorého súčasťou je vtipné hrané outro a intro so speváčkou v rôznych úlohách - ako zakríknuté dievča, hviezda telenovely či čiernobieleho filmu. Vizuál má za šesť týždňov od zverejnenia na Youtube (24.10.) už viac ako 300 miliónov prehratí. Ďalšie desiatky miliónov speváčke pribudli aj vďaka netypickému vertikálnemu videu (vďaka popularite smartfónov bude zrejme takýchto videí vznikať čoraz viac) a tiež vďaka remixu s rapom v španielčine v podaní Portoričana Daddyho Yankeeho, známeho vďaka megahitu Despacito.

Mohlo by vás zaujímať: Autor fenoménu Despacito má nový hit s Demi Lovato. Takáto sexi ešte nebola!


Camila Cabello, celým menom Karla Camila Cabello Estrabao, sa preslávila v spomínanej skupine Fifth Harmony, ktorá sa dostala do povedomia v roku 2012 v americkej verzii súťaže The X Factor. Predvlani s nimi vydala debutový album Reflection, z ktorého pochádza napríklad singel Worth It (feat. Kid Ink), a minulý rok v máji druhú štúdiovku 7/27, ktorá sa v americkom rebríčku Billboard 200 umiestnila na štvrtej priečke.

Speváčka skupinu opustila vlani v decembri, pričom ako sólová interpretka spolupracovala s interpretmi ako Shawn Mendes, Pitbull, Machine Gun Kelly, Cashmere Cat a Young Thug. Jej prvým sólovým singlom bola skladba Crying in the Club, ktorý vydala spolu s videoklipom v máji tohto roka. Okrem toho zverejnila aj nesinglové skladby I Have Questions a OMG (feat. Quavo).


Text: Hudba.sk, pm (zdroj: SITA - Billboard.com, archív)
Foto: Facebook.com/97camilacabello