Kapela Aerosmith, ktorá práve absolvuje sériu rezidentných vystúpení v Las Vegas s názvom Deuces are Wild, budúci rok chystá európske turné k okrúhlemu výročiu. Predstaví sa v rámci neho aj v Česku, Rakúsku, Poľsku a Maďarsku.

Do Prahy sa Aerosmith vrátia 24. júna 2020 po desiatich rokoch, koncert ohohrajú v O2 Aréne. V júli potom vystúpia aj vo Viedni (9.7., Stadthalle), Krakove (12.7., Tauron Arena) a v Budapešti (24.7., Puskás Aréna). Štvornásobní držitelia ceny Grammy odštartujú európsku šnúru 13. júna v Miláne a okrem našich najbližších susedov zavítajú aj do Belgicka, Francúzska, Španielska, Portugalska, Rakúska, Poľska, Veľkej Británie, Maďarska, Dánska a Nemecka.

Slávna kapela, ktorej zostavu tvoria Steven Tyler (spev), Joe Perry (gitara), Brad Whitford (gitara), Tom Hamilton (basa) a Joey Kramer (bicie), je živou súčasťou americkej hudobnej histórie. Počas svojej kariéry predala viac ako 150 miliónov albumov po celom svete, obdržala množstvo ocenení a v roku 2001 bola uvedená aj do Rock'n'rollovej siene slávy. Steven Tyler a Joe Perry získali v roku 2013 ASCAP Founders Award a uviedli ich do Skladateľskej siene slávy. V januári budú Aerosmith ocenení za svoje celosvetové filantropické úsilie - stanú sa osobnosťami roka 2020 MusiCares.

Skupina vznikla v roku 1970 v Bostone a debutovaliao tri roky neskôr eponymnou štúdiovkou. V súčasnosti má na konte pätnásť albumov, pričom zatiaľ posledným je Music From Another Dimension! (2012). K ich najznámejším skladbám patria Dream On, Angel, Love In An Elevator, Cryin', Crazy, Janie's Got A Gun, Jaded, Livin' On The Edge, Pink či I Don't Want To Miss A Thing zo snímky Armageddon (1998).

Zdroj: Live Nation CZ, Aerosmith.com, SITA
Foto: Zack Withford

Súvisiaci interpreti: Aerosmith