Len pred pár týždňami síce Dano Heriban vydal nový album Chipsy King, no na Mikuláša fanúšikov prekvapil videoklipom k staršej pesničke s veľavravným názvom Dobrú nôcku. Pieseň o radostiach i útrapách uspávania detí rodičmi (a rodičov deťmi) je nielen záverečnou skladbou jeho prvého albumu pre deti Čosi úsmevné (2018), ale aj jednou z najkrajších.

Po vyše dvoch rokoch sa jej tak dostáva zaslúženej pozornosti s možnosťou zaujať aj ľudí, ktorí sa s jeho detským projektom ešte nezoznámili. Nápad natočiť videoklip vznikol ešte počas prvej vlny protipandemických opatrení a impulzom bolo video, ktoré sa objavilo v spoločnej četovacej skupine viacerých kamarátov. "Keď som ho videl, okamžite som pocítil, že podobná poetika pre skladbu Dobrú nôcku je to pravé," hovorí Dano Heriban, ktorý vo videoklipe účinkuje aj v podobe bábky, resp. marionety.

Režisérom vizuálne podmanivého videoklipu je Csaba Molnár a na tvorivom procese sa spolupodieľala Viktória Gavaldová, ktorá vytvorila Danovu bábkovú podobizeň. Práve výroba marionety bola jedným z dôvodov, prečo sa výroba videoklipu spomalila a s jeho zverejnením sa autori rozhodli počkať na vhodnejšie obdobie, ktorým sviatok sv. Mikuláša nepochybne je. "Bábka musela byť tip-top a pani Gavaldová urobila úžasnú verziu. Rehotal som sa pol dňa... A to podotýkam, že sme sa osobne nikdy nevideli! Ďakujem za kvalitne odvedenú prácu," dodáva spevák.


Réžia, kamera a strih: Csaba Molnár
Hudba: Dano Heriban
Text: Jakub Nvota, Dano Heriban
Bábku v hlavnej úlohe vyrobila: Viktória Gavaldová
Bábky ovečku a mačičku vyrobili: Nadežda Osuská a Janko Osuský
Hrali: Elia Salnerová, Kocúr Chester a Csab
Asistenti pri nakrúcaní: László Juhász, Gábor Angyal, Krisztián Kovács, Dávid Fóti

Prečítajte si tiež:

Nepodceňujte detského poslucháča, odkazuje Dano Heriban svojím albumom Čosi úsmevné

Dano Heriban vydáva album Chipsy King, pokračovanie projektu Čosi úsmevné

Redakciu Hudba.sk informoval Michal Kočiš z agentúry ProMusic. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa dozviete na oficiálnych profiloch Dana Heribana a projektu Čosi úsmevné na Facebooku a Instagrame.

Súvisiaci interpreti: Dano Heriban