Po novembrovom vydaní svojho druhého štúdiového albumu Dotyky slov prichádza Jana Krištof Lehotská s novým vianočným singlom Moc vzácnych chvíľ. Skladba vznikla ešte v roku 2020, špeciálne pre vianočný livestream koncert pre regionálne kultúrne centrum v Prievidzi.

"Keďže to bol koncert odvysielaný na Štedrý deň a mal názov Vianočný koncert, chceli sme, aby bol koncert originálny, a tak sme zložili pesničku Moc vzácnych chvíľ, ktorú sme odohrali len raz, naživo v tomto koncerte," spomína Jana Krištof Lehotská. "Samozrejme sme chceli pieseň aj oficiálne vydať, no cítili sme, že musí prísť ten správny čas. A ten nastal tento rok. Keď sme vydali náš druhý album Dotyky slov, pustili sme sa aj do nahratia tejto našej vianočnej novinky," dodáva.

Skladba prešla v štúdiu úpravou celkového aranžmánu a doplnila sa o sólovú pasáž, o ktorú sa postaral nový člen Janinej kapely, výborný gitarista Ján Csövari. Vokálne linky si opäť vystavala Jana sama a všetky hlasy si na nahrávke aj naspievala. O produkciu a zvuk akustickej gitary v nahrávke sa postaral speváčkin manažér a gitarista Peter Dechet. Ostatné nástroje nahrávali členovia kapely: bicie Anton Jurík a basgitaru Marta Chalmovská. Už neoddeliteľnou súčasťou tímu sa stal multiinštrumentalista Adrián Rajnoha, ktorý sa podieľal na finálnom zvuku nahrávky a zároveň nahral klavírne party. Celú zostavu môžete vidieť aj vo videoklipe.


Klip mal premiéru v nedeľu 5. decembra na speváčkinom Youtube kanáli. Nakrúcalo sa vo vlastnom nahrávacom štúdiu speváčky a jej kapely - JKL Studio, kde vznikol aj samotný singel. O kameru sa postaralo už tradične Zefir art studio, Anton Antokhov a Júlia Antokhová.

Jana Krištof Lehotská s kapelou pesničku ponúkajú fanúšikom a záujemcom ako predvianočný darček na stiahnutie na ich oficiálnej webovej stránke. Singel bude dostupný aj na všetkých hudobných online platformách. "Všetkým touto cestou ďakujeme za doterajšiu priazeň a podporu, a zároveň prajeme krásne a pokojné prežitie Vianočných sviatkov a všetko len to naj do nového roku," odkazuje speváčka.

Redakciu Hudba.sk informoval manažér a hudobník Peter Dechet. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa dozviete na oficiálnej stránke www.janakristoflehotska.sk a sociálnych sieťach Facebook a Instagram.