Obľúbený hudobno-zábavný program RTVS Legendy popu pokračuje v roku 2013 svojou už štvrtou sériou. Najbližšie vydanie sa uskutoční v piatok 11. januára a bude venované piesňam slovenskej speváčky Marcely Laiferovej, ktorá na scéne pôsobí už od roku 1964. Jej hity budú tradične spievať speváci a speváčky z mladšej generácie.

Piatkové večery na Jednotke budú aj v novom roku venované najväčším slovenským a českým hitom. Na prvom vydaní programu Legendy popu zaznejú skladby, ktoré ako interpretka preslávila Marcela Laiferová - Sedem čiar, Pod bielou alejou, Dávna pieseň, Potom príde víkend, Slová, Hrdá láska a Posledná láska. Vystúpia s nimi Barbora Švidraňová, Adam Ďurica, Dominika Šuľáková, Zuzana Mikulcová, Natália Hatalová, Ivana Poláčková a Katarína Hasprová.

Samotná Marcela Laiferová, ktorá je stále aktívnou speváčkou, ponúkne dve piesne – Lampy už dávno zhasli Žiť za to stálo. Na glosátorskú sedačku prijali pozvanie Jozef Bednárik, Nora Beňačková a Zoro Laurinc.

Priaznivci legendárnych hitov českej a slovenskej populárnej hudby si prídu na svoje aj počas ďalších piatkov. Program štvrtej série sa odhaľuje postupne na Facebook stránke Legendy popu. Zatiaľ je isté len to, že nasledujúce vydanie bude 18. januára patriť legende československého šansónu Hane Hegerovej (na výber spevákov a speváčok sme naozaj zvedaví). 1. februára relácia pripomenie hity Marie Rottrovej. Ďalšie mená hudobných legiend zatiaľ nie sú známe.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Richard Šümeghy, hovorca RTVS.

Súvisiaci interpreti: Hana Hegerová, Marcela Laiferová