Anglický spevák Sam Smith priznal, že mu niektoré popové hviezdy ležia v žalúdku. Zároveň však prezradil, že v hudobnom priemysle našiel aj takých umelcov, ktorí ho inšpirovali. Za svoje vzory považuje napríklad speváčky Ettu James či Joni Mitchell.

22-ročný rodák z Londýna to uviedol v rozhovore pre V Magazine. "Často som počúval Ettu James. Najviac sa mi na nej páčilo, že jej neprekážalo, ak jej kde-tu ušli nejaké tóny. Práve o také niečo sa snažím aj ja. Ľudia sú dnes posadnutí tým, aby všetko znelo bezchybne. Nebudem nikoho menovať, no niektoré popové hviezdy sú jednoducho príšerné," povedal Smith v rozhovore, ktorý viedla speváčka Chaka Khan. "Nemajú za sebou ani polovicu úspechov ako vy a aj napriek tomu ste pokorná a milá," dodal na adresu 61-ročnej desaťnásobnej držiteľky Grammy.

Sam Smith je známy napríklad vďaka spolupráci na piesni Latch dua Disclosure. Podieľal sa tiež na singli La La La, ktorý v roku 2013 vydal producent Naughty Boy. Predvlani v októbri mu vyšlo EP Nirvana a 26. mája 2014 uviedol na trh debutový album In the Lonely Hour, ktorý obsahuje úspešné single Money on My Mind, Stay with Me alebo I'm Not the Only One.

Ešte pred vydaním albumu v januári minulého roka zvíťazil v ankete BBC Sound of 2014, ktorá predurčuje najväčšie hudobné hviezdy roka, a treba povedať, že to bol ročník, kedy sa táto predpoveď naozaj naplnila. V rámci BRIT Awards mu na jar udelili Critics' Choice Award a získal aj štyri MOBO Awards. Navyše si vyslúžil aj šesť nominácií v aktuálnom ročníku Grammy. Koľko ich získa sa dozvieme presne o mesiac, 8. februára.

Pozrite si najnovší videoklip Sama Smitha:


Zdroj: SITA (People.com, Vmagazine.com, archív)
Foto: Matt SaylesInvision/AP

Súvisiaci interpreti: Sam Smith