Hudobník s najväčším počtom nominácií v rámci aktuálneho ročníka Grammy Awards vo štvrtok naživo odpremiéroval bezmennú skladbu, zatiaľ označenú len ako Untitled 2. Raper s novinkou vystúpil vo štvrtok v televíznej relácii The Tonight Show Starring Jimmy Fallon.

Či ju oficiálne uvedie na trh v podobe singla, zatiaľ nie je známe. Podobným spôsobom už Kendrick Lamar verejnosti predstavil skladbu Untitled, s ktorou vystúpil v roku 2014 v televíznej šou The Colbert Report. Dodnes ju však oficiálne nevydal. Novinka svojím zvukom čerpajúcim z jazzu a funku nadväzuje na album To Pimp a Butterfly, ktorý je najlepšie hodnotenou nahrávkou roka 2015.


28-ročný raper, celým menom Kendrick Lamar Duckworth, sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 2003. Po viacerých mixtapeoch a eponymnom EP z roku 2009 vydal debutový album Section.80 (2011), no výraznejší úspech zaznamenal až s druhou štúdiovkou Good Kid, M.A.A.D City (2012). Tá sa v americkom albumovom rebríčku Billboard 200 dostala najvyššie na druhú priečku. Pochádzajú z nej úspešné single Swimming Pools (Drank), Poetic Justice (feat. Drake) a Bitch, Don't Kill My Vibe.

So spomínaným tretím albumom To Pimp A Butterfly dobyl americký aj britský rebríček, pričom nahrávka obsahuje napríklad singel i, za ktorý Lamar získal dve ceny Grammy. Tento rok sa o zlatý gramofónik uchádza v 11 kategóriách. Raper je tiež členom skupiny Black Hippy, ktorú okrem neho tvoria Ab-Soul, Jay Rock a Schoolboy Q.


Text: Hudba.sk (zdroj: SITA - Billboard.com, archív)
Foto: Jack Plunkett/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Kendrick Lamar