Fanúšikovia zosnulého anglického speváka Davida Bowieho si môžu vypočuť demo verziu jeho hitu Let's Dance z roku 1983. Novinku zverejnili pri príležitosti 71. narodenín, ktoré by legendárny muzikant oslávil práve dnes.

David Bowie nahral demo verziu piesne 19. decembra 1982 v Mountain Studios v Montreux. V štúdiu mu robili spoločnosť basgitarista Erdal Kizilcay, zvukový technik David Richards či gitarista Nile Rodgers, ktorý spolu s Russellom Grahamom demo po prvý raz zmixoval práve pre toto vydanie v Le Crib Studios.

"Keď som sa zobudil prvé ráno v Montreux, David sa na mňa pozeral, mal v rukách akustickú gitaru a vykríkol, 'Nile, drahý, myslím si, že toto je hit'. Táto nahrávka bola prvým náznakom toho, čo sme spolu dokázali spraviť, keď som zobral jeho folkovú pieseň a zaranžoval som ju do podoby, na ktorú celý svet čoskoro tancoval a zdá sa, že s tým neprestal ani po 35 rokoch," povedal Rodgers. "Ak ste hrali na tomto deme druhú gitaru alebo bicie, ozvite sa nám," dodal 65-ročný hudobník, ktorý si nepamätá, kto obsluhoval spomínané nástroje na nahrávke.



Vdova po legendárnom umelcovi Iman pri príležitosti jeho nedožitých 71. narodenín zverejnila na Instagrame jeho fotografie z detstva. Jeho syn z prvého manželstva Duncan Jones zase na Twitteri zverejnil obrázok, ktorý dal otcovi k posledným narodeninám. "Zase 8. január. Je to zvlášny pocit. Viem, aký bol otec nadšený, že bude mať vnuka, tak som preňho spravil túto pohľadnicu... Smejem sa na našom uletenom zmysle pre humor. Všetko najlepšie, otec!"

Narodenia vnuka sa jeden z najvplyvnejších spevákov a skladateľov v histórii populárnej hudby bohužiaľ nedožil. Dva dni po svojich 69. narodeninách a vydaní albumu Blackstar - 10. januára 2016 - podľahol rakovine.


Zdroj: SITA (Davidbowie.com) + Hudba.sk (Twitter.com)
Foto: PA/via AP

Súvisiaci interpreti: David Bowie