Piešťanský festival Grape dnes zverejnil ďalšie meno z lineupu svojho 10. ročníka. Je ním britský producent elektronickej hudby Jon Hopkins, ktorý so svojím live setom a novou vizuálnou šou uzavrie sobotný program na hlavnom pódiu.

"Hlavný stage končíme posledné roky vždy elektronicky a nebude tomu inak ani teraz. Žánrovo sa oproti minulému roku posunieme bližšie k experimentálnemu technu resp. ambient technu," uviedli organizátori v pondelok podvečer na sociálnych sieťach. Spolu s informáciou, že pôjde o umelca z Veľkej Británie, viacerým fanúšikom nebolo treba ďalšie indície a viacerí si správne tipli meno najnovšej hviezdy v programe. Na jeho potvrdenie sme si však počkali až do dnešného rána.


Jon Hopkins
, celým menom 
Jonathan Julian Hopkins, je na elektronickej scéne výraznou osobnosťou už niekoľko rokov. Jeho live sety plné experimentálnej tanečnej elektroniky, ale aj príjemného ambient techna vyvolávajú množstvo emócií. Jeho album Immunity bol v roku 2013 navrhnutý na cenu Mercury Prize, za vlaňajšia nahrávku Singularity dokonca získal nomináciu na cenu Grammy v kategórii Najlepší tanečný/elektronický album.

Obe nahrávky sa zároveň objavili vo viacerých výročných rebríčkoch prestížnych hudobných médií. Hopkins má doposiaľ na konte päť štúdioviek, dva soundtrackové albumy a množstvo EP a singlov. Známy je tiež vďaka spolupráci s hviezdnymi umelcami ako Brian Eno, David Holmes alebo Coldplay.

Jubilejný 10. ročník Grape festivalu sa uskutoční 9. a 10. augusta na letisku v Piešťanoch. Skôr potvrdenými menami sú The Kooks, Chvrches, Dub FX, Andy C, Rudimental, Tove Lo a ďalší. Všetky podrobnosti a aktualizované informácie nájdete na oficiálnom webe www.grapefestival.sk.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Grape festivalu Denisa Chylová. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Steve Gullick