Kanadská speváčka Alanis Morissette bude počas leta koncertovať v Európe. Tridsaťsedemročná vegánka dosiaľ zverejnila termíny a miesta deviatich koncertov, medzi ktorými nechýba ani hlavné mesto Rakúska. Vo Viedni sa speváčka predstaví v piatok 13. júla, je to zatiaľ posledný ohlásený koncert európskej šnúry.

Dejiskom jej open-air koncertu bude Arena. Okrem Viedne Morissette vystúpi aj v Birminghame, Manchestri, Londýne, Paríži, Lyone, Štrasburgu, Rouene a Berlíne. Vstupenky na jej rakúsky koncert sa budú dať kúpiť v sieti Eventim.

Alanis Morissette - Thank You (live)

Alanis Morissette vydala debutovú nahrávku Alanis v roku 1991, no na svetovej scéne prerazila tretím albumom Jagged Little Pill (1995). Vďaka nemu získala štyri Grammy - v kategóriách Album roka, Najlepší rockový album a Najlepšia rocková skladba a Najlepší ženský rockový výkon za pieseň You Oughta Know. Na tejto nahrávke sa nachádza jeden z jej najväčších hitov Ironic, ale aj skladby You Learn, Hand in My Pocket a Head over Feet.

Ďalší zlatý gramofónik dostala za koncertné video Jagged Little Pill - Live (1997) a dva za skladbu Uninvited pre film Mesto anjelov (1998). Z jej ďalších albumov Supposed Former Infatuation Junkie (1998), Under Rug Swept (2002) a So-Called Chaos (2004) pochádzajú také hity ako Thank U, Joining You, Hands Clean, Precious Illusions alebo Everything. Interpretka roka 1996 podľa magazínu Billboard naposledy vydala album Flavors of Entanglement (2008).

Bývalá snúbenica herca Ryana Reynoldsa, ktorá sa príležitostne venuje herectvu, sa predvlani v Los Angeles vydala za rapera Maria 'Souleye' Treadwaya. V tom istom roku sa stala mamou. Syna Evera Imreho priviedla na svet 25. decembra 2010. 

Prehľad potvrdených termínov a miest vystúpení Alanis Morissette:

25. jún - O2 Academy, Birmingham, Veľká Británia
26. jún - Apollo, Manchester, Veľká Británia
27. jún - Brixton Academy, Londýn, Veľká Británia
30. jún - Zenith, Paríž, Francúzsko
3. júl - La Halle, Lyon, Francúzsko
4. júl - Zenith, Štrasburg, Francúzsko
6. júl - Zenith, Rouen, Francúzsko
10. júl - Zitadelle, Berlín, Nemecko
13. júl - Arena Open Air, Viedeň, Rakúsko

Alanis Morrisette - Ironic

Alanis Morissette - Underneath

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Reed Saxon

Súvisiaci interpreti: Alanis Morissette