Na oslavách 60. výročia vládnutia kráľovnej Alžbety II. v Londýne vystúpia hudobné hviezdy ako Paul McCartney, Elton John, Annie Lennox, Jessie J, Shirley Bassey, Alfie Boe, Jools Holland, JLS, Tom Jones, Madness, Cliff Richard či Ed Sheeran.

Podľa organizátora podujatia Garyho Barlowa známeho zo skupiny Take That si účinkujúcich vyžiadali princovia William a Harry. V najbližších týždňoch oficiálne oznámia ďalšie mená, medzi ktorými bude zrejme aj speváčka Adele. Jedinečné koncertné pódium navrhne medzinárodne uznávaný architekt Mark Fisher.

Lístky na koncert, ktorý sa uskutoční 4. júna, budú zadarmo pre 10-tisíc obyvateľov Veľkej Británie. Dajú sa totiž vyhrať prostredníctvom celonárodnej súťaže, do ktorej sa môžu záujemcovia a záujemkyne prihlásiť od dnes do 2. marca. Okrem toho, že uvidia naživo vystúpenia hudobných hviezd, budú pozvaní na piknik do záhrad Buckinghamského paláca.

Britská kráľovná Alžbeta II. si v pondelok pripomenula významné jubileum - 60 rokov na čele Spojeného kráľovstva. Pred šiestimi desaťročiami totiž skonal jej otec Juraj VI. a 25-ročná Alžbeta sa stala novou vládkyňou Británie. Jej oficiálna korunovácia sa konala o viac ako rok neskôr, v júni 1953. Alžbeta je po kráľovnej Viktórii najdlhšie panujúcou britskou kráľovnou v tisícročnej histórii kráľovstva.

Informácie pochádzajú z webových stránok People.com a Thediamondjubilee.org.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Silvia Izquierdo

Súvisiaci interpreti: Elton John, Paul McCartney