Ako by zneli kriedou popísané rajské sny, keby ich mali prerozprávať ženské postavy, ktoré vystupujú v novom klipe Home Made Mutant? Pozrite si ich príbeh, ktorý je zobrazený cez rôzne ročné obdobia. Autorom videoklipu k remixovej skladbe Kriedou je čerstvý absolvent Akadémie umení v Banskej Bystrici Šimon Horna.

"Hlavnou témou videoklipu je kolobeh vzťahov, ktorý sa podobá cyklu samsára z hinduizmu," vyjadril sa autor klipu Šimon Horna. "Talentované študentky herectva z Akadémie umení znázorňujú pocity ženy, ktorá prechádza rôznymi štádiami tohto kolobehu. Rôzne herečky, rôzne pocity, rôzne rozpoloženia a snahy, ale jeden kolobeh, z ktorého sa väčšina chce dostať tým najlepším spôsobom. A ak sa započúvate do textu máte tam kriedu 'bielu na čiernom', rajské sny, gordické uzly aj samotu," poznamenal Horna. Klip, ktorý je ozvláštnený 3D animáciami, nakrúcal ako semestrálny film počas štúdia v Banskej Bystrici.

A ako zhodnotil klip Maroš Hečko z Home Made Mutant? "Video nádherne komunikuje s obalom. Ženy sú najväčšou témou života. V každom ročnom období."


Remix skladby Kriedou spracoval Matúš Široký. Všetky jeho remixové piesne vyšli len nedávno na vinylových LP platniach pod názvom Paradiso Categorico Remixes, pričom vokály všetkých deviatich skladieb boli použité z originálnych pesničiek albumu Paradiso Categorico.

"Cieľom remixov bolo spracovať originálne pesničky úplne inak. Sami sme zvedaví, čo na tento "dvojalbum" povedia poslucháči," povedal autor remixov Matúš Široký. Ako dodal, vízia, ktorú má pri tvorbe, je často len chvíľková, a tak to bolo aj pri tvorbe remixu skladby Kriedou. "Pohrával som sa so zvukom, snažil som sa nájsť zvláštnosť v celom vyznení piesne. Dopomáhali tomu aj inštrumentálne pasáže skladby," vysvetlil Široký.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Regina Annušová.

Súvisiaci interpreti: Home Made Mutant