Britská interpretka Laura Welsh a jej americký kolega John Legend zverejnili spoločnú skladbu Hardest Part. Dvojica nahrala pieseň pre speváčkin debutový album Soft Control, ktorý by mal vyjsť 9. marca. Welsh na štúdiovke ponúkne aj predchádzajúce single Break The Fall, Cold Front, Unravel a Ghosts.

Laura Welsh je známa aj vďaka spolupráci na hite anglického dua Gorgon City s názvom Here for You, ktorý sa v britskom singlovom rebríčku umiestnil na siedmej priečke. Jej skladba Undiscovered sa bude nachádzať na soundtracku filmu Päťdesiat odtieňov sivej. Snímku uvedú do slovenských kín 12. februára.

John Legend, vlastným menom John Roger Stephens, spieval ako štvorročný v kostolnom zbore a o tri roky neskôr sa už učil hrať na klavír. Absolvent Pennsylvánskej univerzity mal na konte dve demá, keď v roku 2001 stretol Kanyeho Westa, ktorý mu pomohol presadiť sa v hudobnom biznise. Ešte pred vydaním debutového albumu Get Lifted (2004) na seba upozornil spoluprácami s viacerými interpretmi - rapper Jay Z si ho prizval na spoluprácu do skladby Encore, postaral sa o vokály v piesni You Don't Know My Name od Alicie Keys a v skladbe Everything Is Everything od Lauryn Hill zas znie jeho klavír.

Po spomínanom debute nasledovali sólovky Once Again (2006), Evolver (2008) a Love In The Future (2013). Okrem toho vydal i štyri koncertné nahrávky, spoločný album s The Roots s názvom Wake Up! (2010) a podieľal sa aj na nahrávke Cruel Summer (2012), ktorá je debutovou kompiláciou labelu G.O.O.D Music. Legend počas kariéry získal deväť cien Grammy.  


Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/laurawelshofficial

Súvisiaci interpreti: John Legend