Populárny spevák Lukáš Adamec v týchto dňoch usilovne pracuje na novom videoklipe. Pilotný singel z jeho pripravovaného albumu Tancuj mi uzrie svetlo sveta už o pár týždňov. Ochutnávku novej produkcie aj koncertnú premiéru novej skladby spevák ponúkne na špeciálnych koncertoch s hosťami v Košiciach a Bratislave.

V posledných mesiacoch sa Lukáš Adamec naplno ponoril do tvorivej činnosti a týždne strávené v nahrávacom štúdiu už čoskoro prinesú prvé ovocie. Dátum vydania novej štúdiovky z dielne mladého Košičana zatiaľ nie je známy, no prvý singel s názvom Tancuj mi predstaví verejnosti spolu s videoklipom ešte vo februári. Rovnaký názov ako skladba bude mať aj samotný album, a tiež dva exkluzívne koncerty, na ktorých predstaví novinky aj svoje najväčšie hity.


"Na tom, čo robím, milujem absolútne všetko. Je to neskutočný pocit, keď si publikum s nami spieva naše pesničky. Veľa pre mňa znamená aj keď moju tvorbu ocenia priatelia a zároveň kolegovia z brandže. Uznanie a obrovskú dôveru mi prejavili aj interpreti, ktorí sú momentálne na špici našej hudobnej scény a prizvali ma na svoje pódium. Ten zážitok bol pre mňa neopísateľný a zistili sme, že nám to spolu funguje. Cítil som to nielen u chalanov, ale aj od publika," hovorí Lukáš, narážajúc na nedávne hosťovanie na koncertoch IMT Smile a Kandráčovcov.

Spoločné vystúpenie a spolupráca sa chlapcom tak zapáčila, že si ju zopakujú práve na avizovaných koncertoch Tancuj mi. Košickému publiku 22. marca v Kulturparku  zanôti frontman skupiny Kandráčovci Ondrej Kandráč a v bratislavskom Ateliéri Babylon sa 6. apríla za sprievodu Adamcovej kapely spoločne s Lukášom predstaví líder IMT Smile Ivan Tásler.


Kandráč dokonca na Lukášovom koncerte predstaví úplnú novinku. "Som rád, že práve na tomto koncerte prvýkrát zaznie moja nová skladba Postav dom. Už tradične je za ňou náš dvorný textár Vlado Puchala. Tentokrát som si na pomoc prizval známeho muzikanta Tomiho Okresa. Postaral sa o aranž a je takisto autorom melódie tejto chytľavej skladby. Mám pocit, že to vzájomne neskutočne zafungovalo," prezradil.

Okrem dvoch mien, ktoré slovenským fanúšikom netreba špeciálne predstavovať, sa na oboch koncertoch predstaví aj mladučký talent, ktorý sa do povedomia verejnosti vryl len nedávno. Reč je o 11-ročnej bubeníčke Nikolete Šurinovej, ktorá sa stala absolútnou víťazkou posledného ročníka talentovej súťaže Česko Slovensko má talent.

Ešte predtým dosiahla nemenej zaujímavý  úspech v zahraničí - stala sa súčasťou najväčšej kapely na svete Rockin'1000. Vo formácii je najmladšou členkou a zároveň i jediným slovenským zástupcom. O tom, že vystúpenie energickej bubeníčky pripravovaným koncertom Tancuj mi pridá na grádoch, niet pochýb. 


Program oboch koncertov osvieži aj ďalšie zvučné meno slovenskej hudobnej scény, ktoré si však Adamec nateraz necháva pre seba. Zatiaľ prezradil len toľko, že pojde o člena "populárnej kapely, ktorej pesničky bodujú v slovenskom rádiovom éteri" a sľúbil, že meno tohto hosťa odtajní ešte pred samotnými koncertmi.

Vstupenky:  

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Lukáša Adamca Janka Marczellová. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Martin Trenkler

Súvisiaci interpreti: Lukáš Adamec