Skladba Let Somebody Go z dielne britskej kapely Coldplay, ktorá si pozvala na nahrávanie niekdajšiu tínedžerskú hviezdu, americkú speváčku Selenu Gomez, je už niekoľko mesiacov známa. Formácia sa k nej rozhodla nakrútiť metaforický videoklip, v ktorom si zahrali obaja interpreti.


Na začiatku čiernobieleho klipu sa 44-ročný spevák skupiny Chris Martin a 29-ročná rodáčka z Texasu objímajú na ulici v New Yorku. "Mali sme lásku, o ktorej som si myslel, že sa nikdy neskončí,“ spieva v úvode frontman skupiny Coldplay.

Príbeh klipu verne zachytáva atmosféru i myšlienku skladby, ktorá je o odlúčení dvoch ľudí, ktorí sa milovali. Obaja sa snažia vyrovnať so stratou a zároveň hľadať cestu, ako by sa ich láska dala zachrániť. Kráčajú po zapletenom schodisku, keď sa napokon každý dostane na jeho opačný koniec. Spojí ich až skok do neznáma a vďaka ich odvahe opäť spočinú aspoň na malý moment v objatí. Počas pádu sa však oddelia a každý padá do svojho sveta. V závere sa napokon opäť ocitnú v náručí na newyorskej ulici.

O réžiu videoklipu sa postaral renomovaný režisér Dave Meyers, s ktorým už spolupracovalo množstvo svetových hviezd rôznych hudobných žánrov ako napríklad Pink, Kid Rock, Mick Jagger, Janet Jackson, Slipknot, Missy Elliott, Kendrick Lamar, Eminem, Billie Eilish, Ariana Grande, Ed Sheeran či Harry Styles. Pre Coldplay nakrútil aj vizuály k obom minuloročným singlom Higher Power a My Universe (feat. BTS).


Let Somebody Go je tretím singlom z albumu Music of the Spheres (recenzia), ktorý Coldplay vydali 15. októbra 2021. V hitparádach sa toto pre mnohých prekvapivé spojenie so Selenou Gomez až tak dobre neujalo - napríklad v UK Charte sa singel dostal na 24. priečku a v americkom Billboarde Hot 100 dokonca len na 91. miesto. Videoklip má za prvých 19 hodín od zverejnenia tri milióny prehratí, čo tiež nie je pri spojení dvoch veľkých a všeobecne známych popových hviezd príliš veľkým úspechom.

Krátko po vydaní albumu kapela so speváčkou singel spoločne podporili aj naživo v The Late Late Show with James Corden. V relácii On Air With Ryan Seacrest Chris Martin prezradil, že si vybral mladú speváčku aj pre jej osobnosť. "Bolo to najmä pre jej vnútro. Ona je anjel. Milujem ju a rešpektujem," vyjadril sa a dodal, že jej hlas je darom pre celé ľudstvo. "Keď ju počúvate spievať, nemôžete sa cítiť zle."


Chris Martin tento rok vo februári predstavil aj sólovú klavírnu verziu piesne v The Ellen DeGeneres Show a v takomto podaní znela naozaj výborne.


Kapela podporí nový album aj na celosvetovom turné, ktoré odštartuje 18. marca na Kostarike. Najbližšie k Slovensku sa zastaví 8. júla vo Varšave. V rámci Európy budú koncertovať počas júla a augusta aj v Nemecku, Francúzsku, Belgicku, Anglicku a Škótsku.

Líder kapely v decembrovom rozhovore pre BBC Radio 2 povedal, že skupinu v tomto desaťročí čakajú veľké zmeny. "Myslím si, že naša posledná riadna nahrávka vyjde v roku 2025 a následne budeme len koncertovať. Možno budeme mať nejaké spolupráce, ale katalóg Coldplay už nebudeme rozširovať," vyhlásil.

Autor: Lukáš Dedík
Foto: screenshot

Súvisiaci interpreti: Coldplay, Selena Gomez