Carl Cox, Charlotte de Witte, Tiësto, Adam Beyer, Charlie Sparks či Joseph Capriati sú medzi ďalšími potvrdenými menami obľúbeného festivalu tanečnej hudby Balaton Sound 2023. Veľká štvordňová párty na brehu jazera Balaton sa uskutoční od 28. júna do 1. júla. Aktuálne ceny lístkov platia do 23. februára, následne sa budú zvyšovať.


Novo oznámené mená sa pripájajú k už i tak hviezdnemu lineupu, v ktorom sú Armin Van Buuren, Joel Corry, Don Diablo, Dimitri Vegas & Like Mike, Hardwell, KSHMR a mnohí ďalší. Balaton Sound 2023 tak prinesie ešte rôznorodejší lineup, ktorý predstaví širokú škálu elektronickej hudby a prinesie tie najlepšie mená z každého žánru na slnečné brehy najväčšieho stredoeurópskeho jazera.

Hlavné pódium bude okrem iných hostiť aj nového headlinera, stálicu európskej tanečnej hudby dídžeja Tiësta, ktorý je už desaťročia považovaný za jedného najlepších svetových dídžejov. Ďalšie mená, ktoré dnes boli potvrdené v programe hlavného pódia, sú holandské duo Blasterjaxx a deep housový majster Regard.

Fanúšikovia undergroundovej elektronickej hudobnej scény si užijú nabitý program naprieč pódiami, vrátane BmyLake, kde Carl Cox predvedie svoje legendárne umenie mixu spolu s najúspešnejšou ženskou dídžejkou v rebríčku DJ Mag pre rok 2022, Charlotte de Witte. Medzi ďalšie klasické superhviezdy tohto žánru patria Joseph Capriati, kyjevské dídžejské duo Artbat, švédsky techno dídžej a producent Adam Beyer a brazílska hviezda tanečnej scény ANNA.


Nový stage Dreher Soundclash bude obsahovať špeciálne denné vystúpenia po skončení umelcov na hlavnom stagi, čím sprostredkuje ešte intenzívnejší rave zážitok, na ktorom sa budú podieľať značky ako Claptonov Masquerade, Q-dance, Rave Culture a Next Level. 

"Vlaňajším návratom sme uzavreli 'éru covidu' a konečne sme si to spolu poriadne užili. Rok 2023 odštartuje novú éru Balaton Soundu s bohatým a rozmanitým hudobným programom, pódiami a dennými aktivitami. Sme radi, že naša reputácia naďalej rastie vďaka lineupu pre rok 2023, ktorá obsahuje takmer 20 mien zo zoznamu 100 najlepších dídžejov sveta," hovorí projektová manažérka Balaton Soundu Anna Filutás.

Balaton Sound ponúka bezkonkurenčný VIP zážitok vďaka Beach klubu, exkluzívnym reštauráciám a špeciálnym šou. Návštevníci festivalu môžu zažiť aj predstavenia rôznych pouličných divadiel, módne prehliadky a sériu relaxačných aktivít. 4-dňový lístok sa aktuálne predáva za 219 eur, VIP lístky stoja 369 eur. V ponuke sú aj 3-dňové lístky od 185 eur (VIP 310 eur) alebo denné vstupenky za 69 eur (VIP 159 eur).

Balaton Sound 2023 sa bude konať pri jazere Balaton v Maďarsku od 28. júna do 1. júla. Všetky podrobnosti o festivale nájdete na www.balatonsound.com.

Pozrite si aftermovie z ročníka 2022:


Celý aktuálne známy lineup:
(abecedné poradie)

Adam Beyer
Agents of Time
Alle Farben
Amémé
Anfisa Letyago
ANNA
Argy
Artbat
AXMO
Armin Van Buuren
Blasterjaxx
Carl Cox
Cera Khin
Charlie Sparks
Charlotte de Witte
Claptone
Clara Cuvé
Coeus
Dimension DJ set
Dimitri Vegas & Like Mike
Don Diablo
Dubfire
Dubvision
Enrico Sangiuliano
Ferreck Dawn
Fred Lenix
Giolì & Assia live
Goodboys
Hardwell
Indira Paganotto
Joel Corry
Joris Voorn
Joseph Capriati
Justus
KSHMR
Kungs
Layla Benitez
Ofenbach
Matroda
Olly James
Pan-Pot
Parfait
Philipp Straub
Ran-D
Rebelion
Regard
Riton
Sam Paganini
Satori live
Sébastien Léger
Sefa
Sound Rush
Sub Zero Project 
Sullivan King
Tchami
Tiësto
Tinlicker live
TNT
Villain
Vini Vici
W&W
Will Sparks
Yves V

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér festivalu pre Slovensko Michal Jančat. Správu sme upravili.