Moderátor Tomy Kotty stále viac inklinuje k hudbe, čoho dôkazom je aj jeho sólová tvorba v podobe debutového EP No F*ckin Pose, ktoré nedávno uviedol singlami Prestupná sanica a No F*ckin Pose. Teraz k nim pridáva pop punkovú novinku Nehaj tak, na ktorej spolupracoval s Yaelom.


Singel Nehaj tak dopĺňa pútavý a originálny videoklip z dielne Illuminate, v ktorom Tomy spolu s Yaelom striedajú rôznorodé outfity v zaujímavých pózach netradičného priestoru. Okrem spolupráce s Yaelom už aj vizuál skladby, v ktorom sa pár scén odohráva pred fotostenou s logom Illuminate potvrdzuje, že Tomy Kotty sa stal novým interpretom tohto labelu.

"Nakoľko som vyrastal na kapelách ako Blink 182 alebo Green Day, vždy ma tento žáner niečím priťahoval a dlho som sa snažil hľadať kompromis medzi rapom a rockom. Súčasne som sa snažil tento hudobný štýl v slovenskom jazyku podchytiť tak, aby som sa za svoju tvorbu mohol hrdo postaviť. Myslím si, že sa nám to spolu s Matúšom podarilo. Výborne sme sa zohrali a sami sme zostali prekvapení, ako nám spolu ladia hlasy," približuje Tomy Kotty.


"Z komplexného hľadiska sa považujem za multi žánrového poslucháča, ale pop punkový žáner je pre mňa výzva a mienim v ňom ďalej pokračovať. Taktiež plánujem pracovať na komplet novom repertoári, s ktorým vystúpim aj na pódiách. Byť súčasťou Illuminate pre mňa okrem iných rozmerov znamená niekoľko násobne zvýšenú efektivitu v mojom kreatívnom a umeleckom procese a rozvoji, takže sa na to veľmi teším," dodáva.

Aktuálne Yael, víťaz ocenenia Objav roka 2021 Ruka Hore Awards, plánuje ďalšie skladby a projekty, ktoré má zvukovo na starosti hudobný producent Maxo Mikloš alias Lil Max. Ten sa podstaral aj o ostatný singel Už navždy, pričom vo videoklipe k nemu mali možnosť diváci vidieť zinscenovaný Yaelov pohreb. Už čoskoro hudobník predstaví novinku Arabela, ktorej akustický úsek si môžete už teraz vypočuť vďaka projektu Music Stairs.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Peter Zajíc z Illuminate. Text správy sme upravili.