Neprehliadnuteľná banskobystrická kapela Sto Múch má hneď niekoľko noviniek. Nedávno sa po štyroch rokoch do kapely vrátili Lucia Žiaková a Maca Cmorejová. Zatiaľ čo hudobníčky a speváčky rodili, kojili a vychovávali, mužská časť kapely spokojne hrala ďalej.

Pred rokom a pol však všetci spoločne absolvovali jeden luxusný večierok, na ktorom sa Lucia a Maca s lídrom kapely Jurajom Haškom dohodli, že sa do zostavy vrátia. Tak sa aj stalo a prvý koncert po štyroch rokoch odohrali už na jeseň 2017 na domácej banskobystrickej pôde v rámci festivalu Barbakan. Odvtedy o skupine Sto Múch opäť nebolo veľa počuť, no dôvod bol prostý - tvorba a nahrávanie štvrtého albumu.

Ako prezrádzajú členovia obľúbenej skupiny, ktorá sa so sebe vlastnou gráciou pohybuje na hrane medzi recesiou a umením, všetky pesničky na novinke budú o láske"Chceme ho vydať do mája. Album sa už mixuje, robíme na obale, máme už všetko naspievané a nahrané. Zatiaľ nemáme uzavretý názov. Predvčerom sme mali spoločné hlasovanie v kapele a nevieme sa dohodnúť," priznáva speváčka Lucia Žiaková.

Kapela sa najbližšie predstaví naživo ešte so svojím starým repertoárom, ale aj s niekoľkými novinkami, už túto sobotu 9. marca v nedávno otvorenom novom prešovskom "sklade hudby" Stromoradie. Fanúšikov tam pozýva aj z jedného praktického dôvodu. "Ak by mal niekto nápad na nejaký super názov albumu, nech za nami príde po koncerte a povie nám ho."

V kapele krátko pred vydaním albumu vládne skvelá energia a radosť z tvorby a hrania. "Máme novú predstavovačku, ktorá sa volá Urobme si kapelu, na túto sa vždy teším, mám ju veľmi rada. A z pripravovaného albumu zahráme napríklad skladbu Insomnia, čiže romantickú baladu o tom, ako nemôžeš zaspať," približuje Lucia. 

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér Edo Kopček. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Súvisiaci interpreti: Sto múch