Americké rockové duo The Black Keys zverejnilo singel Lo/Hi, ktorý je ich prvou zverejnenou novinkou po piatich rokoch. Blues-rockovú nahrávku zložili a produkovali členovia dua Dan Auerbach a Patrick Carney a nahrali ju v Auerbachovom štúdiu Easy Eye Sound v Nashville.

Fanúšikov kapely skladba určite nesklame. Energická zmes chytľavých riffov s výrazným groovom, v refréne obohatená o ženské vokály, je pevne zakorenená v blues rocku 60. a 70. rokov, no tak, ako to títo páni vedia, znie zároveň aktuálne a je ďalším dôkazom, že rock'n'roll stále žije. Kapela zatiaľ neinformovala o ďalších plánoch, no dá sa predpokladať, že tento rok by mohol vyjsť aj nový album.


The Black Keys pôsobia na hudobnej scéne od roku 2001. Debutovali albumom The Big Come Up (2002), po ktorom nasledovali nahrávky Thickfreakness (2003), Rubber Factory (2004), Magic Potion (2006), Attack & Release (2008), Brothers (2010), El Camino (2011) a Turn Blue (2014). Okrem toho majú na konte aj album Blakroc (2009), ktorý nahrali v spolupráci s Damonom Dashom. Zatiaľ získali päť cien Grammy.

Zdroj: SITA (Rollingstone.com, archív), Hudba.sk
Foto: Facebook.com/TheBlackKeys

Súvisiaci interpreti: The Black Keys