Formácia Hex pre svojich fanúšikov po prvýkrát v histórii pripravila akustickú šnúru, ktorú odštartuje už 15. apríla vystúpením v bratislavskom Gorila.sk Urban Space. Prvý koncert turné poňala kapela veľmi komorne, keďže do predaja uvoľnila iba 50 lístkov.

"Turné otvárame špeciálnym koncertom, ktorý sme pripravili hlavne pre našich najvernejších fanúšikov. Po prvýkrát sa objavíme v rozšírenej zostave, naším hosťom bude hráč na klávesoch a akordeóne Mišo Veselský zo skupiny Vetroplach. Živý akordeón pridáva našim skladbám zaujímavý rozmer," uviedol spevák Peter 'Ďuďo' Dudák.

Hex v rámci koncertnej šnúry Keď sme sami acoustic tour 2014 zavíta do ôsmich miest, medzi ktorými nebudú chýbať Levice či Michalovce. "Máme nacvičených asi 20 skladieb, z ktorých zložíme samotný playlist. Denne sa stretávame v našom štúdiu, kde poctivo cvičíme a zároveň aj robíme nové pesničky. Rozmýšľame ešte o špeciálnych hosťoch z radov našich kamarátov z bratislavských kapiel, tak ako to máme radi. Uvidíme, nechajte sa prekvapiť. Novinky môžu naši fanúšikovia sledovať na facebookovej stránke," spresnil basgitarista Tomáš 'Yxo' Dohňanský.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Hex akusticky Zdroj: René Miko

Platinový darček na úvod

Na bratislavskom koncerte si Hex prevezme platinovú platňu za predaj výberového albumu v podobe knihy Všetko najlepšie 2013-1992. Na výberovke sa nachádza aj hit Keď sme sami, ktorý sa stal najhranejšou slovenskou skladbou roka. "Z vysokého predaja knihy a dvoj-CD sa teším. Znamená to, že ľudia o nás stále majú záujem a že oslovujeme aj nových mladších fanúšikov. Jednoducho Hex žije," uviedol spevák Ďuďo.

"Platinová platňa pre nás znamená veľmi veľa. Znamená to, že naši fanúšikovia sú ochotní aj v týchto časoch sťahovania hudby kúpiť naše CD. Hudba nás stále nesmierne baví, je to náš život. Veríme, že to aj ľudia cítia s nami. Vždy sme boli normálni chalani a to nám aj zostalo. Tešíme sa na turné a na ľudí, ktorí majú radi naše pesničky a nás," spresnil Yxo.

Fanúšikovia sa v rámci Keď sme sami acoustic tour 2014 môžu tešiť aj na jedinečné úpravy najväčších hitov, vrátane energických V piatok podvečer či Nikdy nebolo lepšie. "Pesničky sme oholili úplne na kosť. Na turné berieme len dve akustické gitary a jednu akustickú basgitaru. A cajon, čo je vlastne taká perkusia, na ktorej nám Tybyke bude držať rytmus. Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na spontánnosť koncertov, je dosť možné, že si zahráme prevzaté skladby či iné špeciality, ktoré si hrávame na našich cestách autom po Slovensku," dodal Yxo.

Hex - Keď sme sami acoustic tour 2014:

15. apríla - Bratislava, Gorila.sk Urban Space
24. apríla - Banská Bystrica, Hotel LUX
25. apríla - Žarnovica, Alžbetka
26. apríla - Levice, Miami Club
21. mája - Nové Mesto nad Váhom, Blue Note
22. mája - Poprad, Cafe Razy
27. mája - Brezno, Sirius Club
28. mája - Košice, Ges Club
29. mája - Michalovce, Veľká sála MsKS

Lístky na vybrané koncerty sú v predaji exkluzívne v sieti Predpredaj.sk.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Text článku bol upravený redakciou.

Foto: René Miko

Súvisiaci interpreti: Hex